Cum arată costumele tradiţionale de nuntă din întreaga lume

Rochia albă de mireasă a devenit populară numai din secolul al XIX-lea, însă în unele regiuni înca se poartă costumele tradiţionale de nuntă.

Regina Victoria a Angliei a fost prima care a purtat o rochie albă de mireasă şi de atunci toate femeile şi-au dorit să aibă o asemenea ţinută în cea mai importantă zi din viaţa lor. Însă, peste tot în lumea aceasta există nunţi care respectă tradiţiile locale şi, prin urmare, mirii îmbracă tot felul de veşminte speciale pentru acest eveniment important. Costumele tradiţionale de nuntă sunt spectaculoase în unele zone, fiind foarte opulente şi minuţios lucrate, în schimb ce în alte părţi ale lumii simplitatea este principala trăsătură pe care o remarci privind costumele mirilor.



Chiar dacă albul a fost considerat ca fiind culoarea tradiţională a miresei, fiind şi emblema purităţii, rochia de mireasă nu a fost întotdeauna albă. În "Istoria rochiei albe", englezul Kelsey McIntyre scrie că această modă s-a impus după căsătoria Reginei Victoria cu vărul său, Albert de Saxa-Coburg, celebrată în 1840.

Bali




Norvegia




Coreea de Sud




Malaezia




Hawaii