La început, Kirkland a cam dat din colț în colț când i s-a spus pe cine trebuie să fotografieze. Credea că va avea viață grea și că Chanel era inabordabilă. S-a înșelat, ba chiar a ajuns să creadă că renumita creatoare îl plăcea. Altfel nu-și poate explica faptul că i-a permis să meargă oriunde prin atelierul ei și să pozeze ce vrea.
Așa ceva era fără precedent. "Credeam că ea, precum mai toți francezii de atunci, nu vorbește engleza. Într-o dimineață, am dat colțul într-un coridor și am dat nas în nas cu ea. S-a uitat fix la mine și mi-a spus <<Salut>>. Am înțepenit, n-am știut ce să-i răspund. După o clipă, cu vocea ei joasă, mi-a spus într-o engleză perfectă: <<Am vrut doar să-ți spun <<Bună>>", scrie fotograful.
De atunci, au mers peste tot împreună, iar Kirkland a putut vedea cum luau naștere colecțiile ei, de la concepție până la show-ul de prezentare. Chanel l-a încurajat să îmbrățișeze cultura franceză și să învețe limba, ceea ce l-a ajutat, câțiva ani mai târziu, să-și cunoască viitoarea soție, Francoise.
În cartea sa, publicată în doar 100 de exemplare, la prețul de 125 de dolari, Kirkland a inclus și o fotografie în versiune print, cu semnătura lui.
Posteaza comentariu