Cum să probezi și să alegi corect pantofii. 8 trucuri

Nu este simplu să faci cea mai bună alegere atunci când îți cumperi o pereche nouă de pantofi.
Este posibil ca frumusețea unei perechi la care visezi de ceva vreme să te "orbească" total și să o cumperi numai pentru felul în care arată, fără să ții cont și de alți factori la fel de importanți. Iată cum să probezi și să alegi corect pantofii:

1. Verifică dacă partea din față, unde ar trebui să fie degetele și cea din spate, din zona călcâiului, își păstrează forma. Când apeși pe ele ar trebui să fie rigide în cazul unor perechi de pantofi, iar în cazul pantofilor moi ar trebui să revină la forma inițială fără să rămână cute sau urme.

2.
Tocul trebuie să fie din material rigid și să aibă flecuri.
Chiar dacă sunt groase, tocurile din materiale moi, așa cum sunt cauciucul sau pluta, se pot toci sau se pot mișca în lateral în timpul mersului.

3. Probează întotdeauna cu piciorul drept. În cazul celor mai mulți oameni, partea dreaptă a corpului este cu puțin mai mare decât partea stângă, ceea ce înseamnă că și piciorul drept este mai mare decât cel stâng. 

4. Stabilitatea este esențială atunci când alegi o pereche de pantofi cu toc înalt. Mergi dintr-un capăt în celălalt al magazinului pentru a putea observa câtă stabilitatea îți oferă pantofii.
Tocul nu ar trebui sub nicio formă să se miște în lateral atunci când pășești.

5. Verifică flexibilitatea pantofilor înainte de a-i cumpăra. Ține pantoful într-o mână, iar cu cealaltă încearcă să flexezi partea din față. Pantofii rigizi împiedică flexarea normală a tălpii și prin urmare vor fi inconfortabili și îți vor afecta sănătatea picioarelor.

6. Seara este cel mai indicat să probezi o pereche nouă de pantofi. Spre finalul zilei, picioarele ți se pot umfla, ceea ce înseamnă că perechea de pantofi care îți venea perfect dimineața, seara ar putea să te strângă.
De aceea este de preferat să-ți cumperi pantofi la finalul zilei, nu dimineața.

7. Verifică cu mâna interiorul pantofilor. Atunci când îți introduci mâna în pantofi, nu ar trebui să simți denivelări, cusături, capse sau alte elemente care ar putea să te deranjeze în timpul mersului. Chiar și cele mai mici astfel de imperfecțiuni se vor dovedi a fi un coșmar, pentru că frecarea continuă de piele provoacă bătături, bășici și chiar răni.

8. Cizmele, ghetele și în general pantofii pentru iarnă trebuie să aibă striații pe talpă, care să împiedice alunecarea.
O talpă perfect netedă sau cu striații subțiri se va transforma într-un pericol real atunci când pe jos este gheață sau zăpadă bătătorită.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă