Spre deosebire de haine, pe care le spălăm în funcție de recomandările de pe etichetă, în ceea ce privește sutienele delicate, situația poate fi confuză.
Este suficient să le "arunci" în mașina de spălat cu haine în culori similare sau ar trebui să le speli separat, la un ciclu de spălare delicată? Este spălarea manuală cea mai bună opțiune? Și cât de des ar trebui spălate sutienele, până la urmă? Sunt multe întrebări, iar specialiștii în materie ne pot oferi răspunsuri.
Debora Ramos, manager de dezvoltare al brandului de lenjerie intimă La Perla, a dezvăluit pentru whowhatwear.co.uk câteva dintre secretele de îngrijire pentru cele mai delicate sutiene din colecția ta.
Iată care sunt sfaturile specialistei: Stabilește o rutină
"De obicei, sutienele pot fi purtate de două ori înainte de a fi necesar să fie spălate", spune Debora. "Pentru că intră în contact direct cu pielea trebuie păstrate cât mai curate posibil, tot timpul. Este de preferat să ai trei sau patru sutiene confortabile pe care le porți cu regularitate, ceea ce înseamnă că nu vei rămâne niciodată fără un sutien curat pe măsură ce le speli pe celelalte", spune specialista.
Spală-le manual
"Multe dintre produsele noastre sunt realizate folosind tehnici artizanale și sunt deosebit de delicate, de aceea recomand întotdeauna să fie spălate manual. Este valabil și în cazul sutienelor obșnuite, pe care le porți cu tricouri.
Dacă le speli de mână, își păstrează mai bine forma", spune Debora Ramos. Alege apă la temperatura potrivită
"Să alegi temperatura potrivită pentru a-ți spăla sutienul poate fi destul de dificil. Dacă apa este prea rece, sutienele nu vor fi curățate eficient. Iar dacă este prea fierbinte, fibrele pot fi afectate, la fel și mâinile! Apa caldă, potrivită, este soluția ideală", recomandă specialista.
Respectă unele reguli dacă le speli la mașină
"Înțeleg că spălarea de mână a hainelor poate părea un chin, prin urmare, dacă vrei să-ți speli sutienele la mașina de spălat, asigură-te că respecți unele reguli. Prinde găicile sutienelor pentru a preveni ca acestea să se agațe de materialul altor haine.
De fapt, cea mai bună alegere este să le pui într-o plasă separată, special concepută pentru spălarea pieselor delicate", spune Debora.Nu le usca niciodată în uscător
Nu doar că vei deforma sârmele care intră de obicei în compoziția cupelor, dar temperatura ridicată din interiorul uscătorului va deteriora materialul și va lărgi sutienele. Zonele elastice ale acestora vor fi afectate, iar sutienele nu îți vor mai oferi suficientă susținere. Lasă sutienele la uscat pe sârmă, la aer, agățate de partea dintre cupe, pentru ca bretelele să nu se alungească. De asemenea, le poți usca pe calorifere pe timpul iernii, cu condiția ca acestea să nu fie foarte fierbinți.
Dacă îți poți ține mâna pe calorifer, atunci este sigur să pui sutienele la uscat pe el.
Posteaza comentariu