O poveste pe care Quinn Fitzgerald și Sara de Zarraga au auzit-o prea des și pe care o cunosc pe propria piele: sunt unele semne precum atingeri nedorite și comentarii ciudate care pot face o femeie să se simtă în pericol în preajma cuiva.
„Se simt încolțite și nu știu ce să facă”, spune Quinn.
„Se simt încolțite și nu știu ce să facă”, spune Quinn.
Multe dintre lucrurile care suntem învățate să le facem pentru a ne proteja pot părea exagerate în acel moment. „Cu lucruri precum spray paralizant sau fluier singura soluție este ca situația să escaladeze”, spune creatoarea de bijuterii. Și când ești deja speriată și nu știi cum va reacționa acea persoană, este ușor să crezi că nu ai interpretat bine semnele și să speri că situația nu este atât de periculoasă precum crezi.
Ca supraviețuitoare ale agresiunii sexuale, Fitzgerald și de Zarraga vor să schimbe acest lucru.
De aceea, în ultimii patru ani au lucrat la crearea Flare, o linie de bijuterii care includ un buton de panică. În interiorul fiecărei brățări este un buton discret. Dacă apeși o dată, telefonul va fi apelat și vei primi un mesaj „de urgență” înregistrat. Sunt zece posibile mesaje din care poți alege, toate înregistrate de actori de voce astfel încât să pară că persoana care te-a sunat are nevoie urgentă de ajutorul tău și că trebuie să pleci imediat.
Atunci când ții butonul brățării apăsat timp de trei secunde, telefonul va trimite un mesaj text și locația GPS unui grup de până la zece persoane alese de tine, care vor fi alertate că ești în pericol. De asemenea, poți seta brățara să sune direct la numărul de urgență în locul tău.
„Am discutat cu sute de femei înainte de a decide cum va fi produsul și a fost evident pentru noi că industria echipamentelor de siguranță nu oferă așa ceva”, a spus de Zarraga.
Cele două creatoare de bijuterii au colaborat cu organizații pentru combaterea violenței domestice și cu adăposturi pentru femei aflate în pericol și au realizat rapid că au nevoie de ceva discret, care să arate exact ca o bijuterie obișnuită.De asemenea, au ales cu grijă locul în care să plaseze butonul. Trebuia să fie ascuns pe partea interioară a brățării astfel încât să nu fie declanșat accidental de fiecare dată când era atins, dar în același timp trebuia să fie ușor să bagi un deget sub brățară și să activezi butonul.
„Butonul este similar ca forță de apăsare cu butonul lateral al unui telefon iPhone. Simți când face click și știi în acest fel că l-ai activat”, spune Fitzgerald.
Atâta timp cât ești la o distanță de trei metri de telefon, brățara activată prin bluetooth va funcționa, iar bateria internă durează până la doi ani, deci nu trebuie să o încarci în fiecare seară.
În prezent aplicația este disponibilă numai pe dispozitivele iOS (Apple), dar brandul lucrează și la aplicația pentru Android, care ar putea fi lansată în 2021.
Brățările Flare costă 120 de dolari.Cele două creatoare de bijuterii și-au dorit ca brățara Flare să nu arate precum un ceas inteligent. Au opt modele diferite, fiecare disponibil în mai multe nuanțe și alte modele vor fi lansate în curând.
„Nu este un singur stil care va exista pentru totdeauna - ascultăm permanent părerile clienților”, spune de Zarraga. Varietatea de modele care se actualizează constant previne ca brățara să devină una cunoscută și etichetată ca „brățara de siguranță”.
Brățările create de Quinn Fitzgerald și Sara de Zarraga s-au clasat în topul Time al Celor mai bune invenții din 2020.
Posteaza comentariu