Iar cei mai mulţi dintre noi sunt convişi că această alegere are legătură cu faptul că albul simbolizează puritatea şi inocenţa, fiind astfel perfect pentru o mireasă.
În realitate, nu acesta este motivul pentru care miresele poartă în mod tradiţional alb în ziua nunţii. Este o modă relativ recentă, care a apărut în secolul 19, iar explicaţia pentru care cele mai multe femei au adoptat-o este total neaşteptată.
"Era vorba despre situaţia materială. În secolele 18 şi 19 numai femeile care îşi permiteau se puteau căsători purtând alb. Era o piesă vestimentară costisitoare pe care o purtai o singură dată, deci îşi permiteau numai cei bogaţi", declară pentru bbc.com Edwina Ehrman, curatorul unei expoziţii de rochii de mireasă de la Muzeul Victoria & Albert din Londra. Pentru că albul pur era dificil de obţinut şi curăţat în acea perioadă, rochiile albe erau de-a dreptul preţioase, iar femeile de rând se căsătoreau purtând o rochie de oricare altă culoare.
Dar evenimentul care a făcut ca popularitatea rochiei albe să explodeze a fost nunta Reginei Victoria a Marii Britanii cu Prinţul Albert, care a avut loc în 1840. Regina Victoria, unul dintre cei mai longevivi monarhi britanici, a purtat o rochie albă în ziua nunţii sale şi a dat naştere astfel unui trend care s-a menţinut de-a lungul anilor.
Regina Victoria a Marii Britanii şi Prinţul Albert
În prezent, este dificil de conceput ca o mireasă să poarte o altă culoare în afară de alb. Dar sunt femei curajoase şi nonconformiste care au ales pentru ziua nunţii lor rochii de mireasă în cu totul alte culori.
30 de mirese care au refuzat să poarte alb în ziua nunţii şi au arătat senzaţional
Albul este principala alegere a femeilor din lumea occidentală pentru rochia de mireasă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Posteaza comentariu