Lucruri pe care le fac părinții care cresc copii buni
1. Sunt un model pentru cei mici
Nimeni nu este perfect și toată lumea face greșeli. Cu toate acestea, ca părinte, trebuie să îți dai seama că micuțul tău va absorbi informațiile de la tine ca un burete. Mai ales în timpul anilor de formare, copiii își consideră părinții un model. Pentru a crește copii buni, este destul de important să știi și tu să fii o persoană bună. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard, nu trebuie să fii perfect sau să ai toate răspunsurile ca părinte model.
Trebuie să te lupți cu defectele tale, să îți recunoști greșelile, să îți asculți copiii și să le insufli valorile într-un fel pe care să îl înțeleagă. Copiii le vor învăța pe acestea și modul în care să interacționeze cu lumea.2. Îi învață să fie empatici
Atunci când îți înveți copilul cum să interacționeze cu lumea, îți este greu să îți imaginezi cum vede lucrurile. Copiii au același tip de emoții și sentimente pe care le au și adulții.
Cu toate acestea, nu sunt pregătiți pe deplin să le exprime. Când îi arăți ce înseamnă empatia copilului tău, îi poți arăta și cum să aibă grijă de ceilalți oameni. Copiii buni știu cum să se conecteze cu alte persoane la nivel personal. Această legătură presupune posibilitatea de a simți ceea ce simt ceilalți oameni. În plus, conform studiilor, cu cât ne conectăm mai mult cu alții, cu atât suntem mai fericiți.3. Îi ajută să își înțeleagă emoțiile
Nu toate emoțiile sunt distractive. Unele emoții, cum ar fi furia sau frustrarea, pot fi dificil de înțeles de către copii.
Când cei mici se supără, trebuie să fie învățați cum să facă față acestor sentimente. Cei care nu știu să facă față emoțiilor ajung să țipe și să lovească. Iar acest comportament nu face parte din viața unor copii buni. În schimb, psihologii de la Harvard spun că părinții trebuie să se concentreze pe înțelegerea emoțiilor într-o manieră sănătoasă. Copiii trebuie învățați că toate sentimentele sunt bune, dar unele modalități de a le face față nu sunt bune. Copiii au nevoie de ajutorul părinților pentru a le face față în moduri productive și pentru a-și da seama că este normal să simtă și emoții neplăcute.