Îți înțelegem dilema și vrem să-ți spunem că procesul de construire a garderobei copilului tău NU mai trebuie să fie unul istovitor și time-consuming.
Ți-am pregătit o listă cu 4 criterii simple și de bun-simț după care să te ghidezi, astfel încât să nu mai fie nevoie să stai ore în șir la cumpărături și să nu știi în care magazin cu îmbrăcăminte să te oprești întâi și întâi.
Țesătura - poate cel mai important criteriu
Da, știm că la prima vedere vă pot atrage - pe tine și pe cel mic deopotrivă - designul incredibil al unor hăinuțe. Poate că puiul tău e îndrăgostit de treningul de copii, imprimat cu Spiderman, supereroul său favorit. E firesc ca designul atractiv să vă fure imediat privirea, dar nu e suficient ca o haină să fie frumoasă și atât.
Mai mult decât imprimeul contează materialul din care e confecționată piesa vestimentară - cu atât mai mult dacă micuțul sau micuța ta are pielea sensibilă.
Tocmai de aceea, te încurajăm să optezi pentru materiale naturale, precum inul, bumbacul organic, cânepa, lâna - desigur, și în funcție și de sezon. Materialele naturale sunt mult mai prietenoase cu pielea copiilor.Din fericire, pe piață au început să apară tot mai multe hăinuțe din materiale naturale și cu imprimeuri funny sau multicolorate, care cu siguranță îi vor cuceri privirea puiului tău. Așadar, tu bifezi criteriul „siguranța materialului”, iar el se bucură de hăinuțe cu imprimeuri vesele - win-win cu alte cuvinte.
Preferințele copilului
Bine, recomandarea asta nu se aplică pentru primele luni din viața puiului, dar odată ce acesta va mai crește și își va dezvolta propriile preferințe, te încurajăm să-l inviți să-ți fie coechipier în „misiunea garderobă”. Nu de alta, dar el va purta hainele sau papucii pentru copii.
E important să-i placă, să se simtă confortabil în orice ar purta - fie că e vorba de un trening, un nou tricou sau de o nouă pereche de papuci pentru copii.
În caz contrar, riști să-i formezi o garderobă cu haine pe care va refuza vehement să le poarte, pentru că nu-l atrag pur și simplu.În plus, atunci când îl inviți pe cel mic să-și exprime punctul de vedere, îl privești ca pe un egal, îl ajuți să se simtă văzut și apreciat. Îi transmiți că părerea lui contează - ceea ce va contribui la dezvoltarea lui armonioasă.
Calitatea
Știm, calitatea e un criteriu subiectiv, care depinde de perspectiva fiecărui cumpărător. Totuși, există câteva repere pe care să le ai în vedere, și anume: brandul, țesătura din care e confecționată piesa vestimentară sau perechea de papuci pentru copii, croiala. Acestea se vor reflecta și într-un preț ceva mai mare, însă reversul nu este neapărat valabil: nu toate articolele vestimentare și de încălțăminte scumpe sunt musai calitative.
În schimb, o pereche de papuci pentru copii cu talpă ergonomică, va avea cel mai probabil un preț mai ridicat decât o pereche clasică, obișnuită, care se remarcă maximum printr-un design colorat.
Astfel, când alegi articole de calitate, investești de fapt în sănătatea, siguranța, confortul și starea de bine pe care micuțul sau micuța ta o va resimți pe parcursul purtării.
Intuiția ta
Ultimul, dar nu cel din urmă criteriu, intuiția e adesea neglijată în procesele de achiziție. „Păi cum vine asta?” poate că te întrebi. Așa cum am punctat de la începutul articolului, alegerea hainelor pentru copil poate fi un proces stufos, alambicat, pentru că există atât de multe informații - unele contradictorii. În cazul acesta, pare destul de greu să-ți dai seama care e cea mai bună decizie.
Pe lângă lucrurile clar menționate anterior, noi te încurajăm să te bazezi și pe intuiția ta. Da, poate că găsești o rochie din mătase naturală, deci dintr-o țesătură naturală de calitate, dar ceva te reține s-o cumperi - iar acel ceva nu e nicidecum prețul mai piperat. În astfel de situații, n-ar fi deloc o idee rea să te ghidezi și după ce-ți spune gut feelingul.
Mai târziu s-ar putea să-ți dai seama că alegerea aparent nejustificată de azi a fost, de fapt, una foarte bună pentru puiul tău.La finalul acestui articol, sperăm că ai ceva mai multă ordine și claritate în gânduri în ceea ce privește construirea garderobei pentru copilul tău. Nu uita că o garderobă funcțională nu trebuie să fie ticsită cu tot felul de haine, ci dimpotrivă: ea se bazează mai ales pe articolele vestimentare pe care puiul tău le va purta frecvent. Ele sunt cele în care merită, de altfel, să și investești mai mult. Acestea fiind zise, spor la cumpărături liniștite!