Există minciuni pe care le spun părinții pentru a-și proteja copiii, deoarece îi iubesc atât de mult încât nu vor să fie răniți. Iată câteva exemple de minciuni spuse adesea de părinți!
Minciuni pe care le spun părinții și pe care nici nu le observă de multe ori
1. Moș Crăciun este atent la ce faci
În loc de a-l amenința pe cel mic că Moș Crăciun nu îi va mai aduce cadouri, ia-i ceva în momentul care face o prostie (cum ar fi dispozitivele electronice), astfel încât să înțeleagă că există consecințe imediate ale comportamentului său.
2. Nu voi lăsa niciodată să ți se întâmple ceva rău
Orice părinte își dorește să poată face asta pentru copilul său, însă nu este întotdeauna posibil. Nu îți poți proteja copilul 100% din timp.
3. Parcul este închis
Știi prea bine că parcul este deschis, dar nu ai timp să-l duci pe cel mic, pentru că ai lucruri de făcut. În loc de a minți, fii sinceră. Explică-i de ce nu poți, chiar dacă s-ar putea să se plângă.
4. Nu te doare, îți promit
Cel mic trebuie să facă o injecție, dar țipă și vrei ca țipetele să înceteze și să fie făcută injecția. Spune-i că îl va durea puțin, însă că durează foarte puțin și motivele pentru care trebuie să facă injecția respectivă.
5. Ești cel mai bun artist
Nu te deranja să îl lauzi pe cel mic atunci când nu ești sinceră. Îi poți lăuda creativitatea sau orice altceva știi că este adevărat, dar nu îl minți.
6. Este timpul să te culci
Îi spui mai devreme cu o oră că este timpul să se culce? Ei bine, îi poți spune doar că este momentul să se pregătească de culcare, deoarece este vorba de încrederea care se formează între tine și copilul tău.
7. Nu știu ce s-a întâmplat cu desenul care era pe frigider
Ai aruncat desenul care era pe frigider? Păstrează-le pe cele mai bune, dar spune-i adevărul cu privire la cele pe care le arunci și explică-i și de ce.
8. Ajung imediat
Da, intenția ta este una bună. Însă ai multe lucruri de făcut, așa că spune-i cât întârzii, nu îl lăsa să te aștepte și să fie dezamăgit.
9. Te las aici
În locul unei tactici care îl sperie, folosește consecințe specifice și realiste. Îi poți spune că dacă nu este gata în 5 minute, își poate pierde privilegiul de a se uita la televizor.
10. Nu avem suficienți bani pentru a cumpăra asta
Din nou, este important să fii sinceră cu cel mic. Ajută-l să înțeleagă că atunci când vrei ceva amuzant și special, este vorba de sacrificii.