Suma a fost strânsă în cadrul campaniei desfășurate în magazinele Lidl din toată țara, în perioada 9 noiembrie – 13 decembrie 2020, pentru fiecare jucărie achiziționată de clienți din magazinele sale, Lidl donând 1 leu către UNICEF. Astfel, copiii din comunitățile vulnerabile vor beneficia de susținere pentru a-și continua studiile.
Conform datelor UNICEF, în prezent, aproape 400.000 de copii de vârstă școlară nu merg la școală, doar patru din cinci copii termină clasa a VIII-a și doar șapte din zece finalizează liceul sau școala profesională.
Pentru a contribui la schimbarea în bine a acestor statistici îngrijorătoare, Lidl se implică activ în susținerea accesului la educație de calitate pentru toți copiii, prin continuarea parteneriatului strategic cu UNICEF, pentru al patrulea an la rând. Astfel, prin intermediul campaniei organizate în magazinele Lidl din toată țara, în perioada 9 noiembrie – 13 decembrie 2020, pentru fiecare jucărie cumpărată de clienții săi, retailerul a donat 1 leu pentru UNICEF, iar, în total, suma de 815.000 de lei.
Până acum, alături de clienții săi, Lidl a sprijinit organizația cu peste 3.100.000 lei. Donațiile au fost direcționate către programul prin care UNICEF identifică, pregătește și consiliază elevii din comunitățile vulnerabile, pentru ca ei să își finalizeze studiile și astfel să își găsească mai ușor un loc de muncă, stopând perpetuarea sărăciei din generație în generație. În paralel, UNICEF lucrează și cu cadrele didactice pentru dezvoltarea competențelor necesare și oferă consiliere părinților ca să își susțină mai departe copiii pentru continuarea studiilor liceale.
Prin donația oferită și anul acesta de către Lidl, alături de clienții săi, UNICEF va continua să lucreze cu elevii din program pentru a-i susține să continue studiile la liceu, prin adresarea unor probleme precum: absenteismul cronic, rezultatele școlare slabe, motivația intrinsecă limitată, reziliența limitată pentru a depăși barierele asociate tranziției de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior, precum și resursele financiare limitate ale părinților.