Legatura dintre minciunile copiilor și inteligența acestora

Se pare că minciunile nu sunt atât de rele pe cât se crede. În societatea noastră, minciunile sunt blamate și mulți oameni cred că mincinoșii sunt oameni în care nu ar trebui să ai încredere. Însă care este legătura dintre minciunile copiilor și inteligența acestora?

Ce corelație există între minciunile copiilor și inteligența lor?

Nimănui nu-i place ideea de a fi mințit, mai ales dacă mincinosul este partenerul sau prietenul său, dar se pare că mincinoșii nu sunt neapărat oameni răi. De fapt, aceștia pot fi mai inteligenți și pot avea mai mult succes decât oamenii care mint mai rar.

Majoritatea părinților nu suportă minciunile copiilor lor, însă cercetările recente au constatat că acestea ar putea fi un indicator al succesului.

Cercetarea cea mai recentă, care a fost realizată de Institutul care se ocupă de Studiul Copilului de la Universitatea din Toronto a constatat că acei copii care pot minți în mod eficient pot avea mai mult succes în viață.

Poate fi tentant să credem că toate minciunile sunt rele, dar minciunile copiilor sunt considerate un indicator al inteligenței. Acest lucru se datorează faptului că inteligența este necesară pentru a-și da seama dacă ar trebui sau nu să mintă, așa că, cu cât începe să mintă de la o vârstă mai fragedă cel mic, cu atât mai inteligent este.

Minciunile îi ajută pe copii să-și dezvolte o funcție a creierului, care le dă abilitatea de a recunoaște adevărul, însă le și dă posibilitatea de a rezolva problemele și în alt mod.
Directorul studiului, doctorul Kang Lee, a declarat că minciunile copiilor ar putea însemna faptul că aceștia pot deveni într-o zi bancheri sau politicieni. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-ți înveți copilul să mintă, dar este important să fii conștient de faptul că minciunile nu sunt întotdeauna rele, mai ales atunci când vin din partea copiilor.

Minciunile sunt o parte normală a societății în care trăim. Crezi că ești un mincinos? Cei mai mulți oameni cred că sunt sinceri și cinstiți, însă Bella De Paulo, profesor la Universitatea din Virginia, este de părere că nicio persoană nu poate sta 3 săptămâni fără să mintă.
Minciunile de zi cu zi fac parte din structura vieții sociale. În timp ce unele minciuni sunt manipulative, cele mai multe minciuni ajută doar la calmarea situațiilor dificile sau neplăcute. De asemenea, ajută la protejarea orgoliului celor dragi. Este important să distingi diferența dintre tipurile de minciuni. În timp ce o minciună albă poate ajuta relațiile, manipulările ar trebui evitate.

iulia-mirica