Care sunt motivele pentru care ar trebui să îl ții pe cel mic în scaunul de mașină cu spatele la șofer?
Aceasta este o actualizare a recomandării anterioare conform căreia copiii ar trebui să se afle în scaunele de mașină cu vederea spre spatele automobilului până la vârsta de cel puțin doi ani. Acest lucru poate complica puțin situația prezentă, doarece fiecare scaun de mașină este diferit și va trebui să cauți cerințele specifice de greutate și înălțime emise de producător, pentru a le compara cu copilul tău.
Cu toate acestea, acum știi că nu trebuie să îl ții pe cel mic astfel amplasat în mașină doar până la vârsta de doi ani. Cei care ar trebui să călătorească în scaunele cu vederea în spate includ practic toți copiii sub 2 ani și cei mai mulți copii până la vârsta de 4 ani.Recomandările evoluează în mod constant pe baza unor noi cercetări și teste de siguranță. Însă studiile continuă să demonstreze că scaunul poziționat cu fața spre spatele mașinii este mai sigur.
Un scaun orientat spre spate răspândește forța de lovire în mod uniform pe spatele scaunului auto și pe corpul copilului. De asemenea, limitează mișcarea capului, reducând riscul de rănire a gâtului, și menține copilul în scaun.Unii părinți pot protesta față de această recomandare, gândindu-se că poate cei mici încep să urască să stea cu fața spre spate după ce picioarele lor sunt prea lungi pentru a mai sta în această poziție. Cu toate acestea, copiii nu au de gând să se plângă că stau cu spatele, pentru că nu știu cum este să stea altfel, iar picioarele lor nu au de suferit.
Le pot ține pe scaun, încrucișa sau atârna pe latelare, oricum se simt mai comod. De asemenea, o poziție incomodă a picioarelor este un risc nesemnificativ în comparație cu leziunile coloanei vertebrale.Concluzia? Încearcă să aștepți cât mai mult înainte de a întoarce scaunul copilului cu fața spre parbriz. În cele mai multe familii, tranzițiile și diferitele etape sunt văzute într-o lumină pozitivă. Siguranța copiilor este un subiect în care tranzițiile întârziate sunt cele mai bune practici.
Posteaza comentariu