De ce apare respirația urât mirositoare la copii

Respirația urât mirositoare este cunoscută în rândul adulților, însă știai că și copiii pot suferi de halitoză?
Iar aceasta nu este provocată doar de spălatul pe dinți neregulat. Un medic pediatru de la Spitalul de Copii Vermont a făcut o listă cu motivele pentru care apare respirația neplăcută la copii. Iată care sunt acestea!

Cauzele respirației urât mirositoare la copii


Doctorul Lewis First a dezvăluit că cea mai frecventă cauză a apariției halitozei la copii este acumularea de placă bacteriană. Nu este o sarcină foarte ușoară să te asiguri că piticul tău se spală pe dinți de 3 ori pe zi, în fiecare zi. Iar atunci când spălatul pe dinți este omis, cavitatea bucală poate facilita înmulțirea bacteriilor din gură, cauzând astfel o respirație neplăcută. 

Un alt motiv pentru care apare respirația urât mirositoare la copii este că aceștia pun obiecte străine în gură.
Aceasta este o tehnică de învățare pentru ei. Păturile, jucăriile, părul și suzetele sunt obiectele care cresc numărul culturilor de bacterii ce se vor dezvolta pe suprafața limbii. 

L-ai auzit pe cel mic plângându-se de o durere în gât sau nas înfundat în ultima vreme? S-ar putea să fie vorba despre o infecție a sinusurilor. Acest tip de infecție duce la strângerea lichidului în pasajele nazale și în gât, ceea ce transformă gâtul copilului în locul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Iar ca rezultat, o respirație urât mirositoare.
Fie că este vorba despre un nas înfundat sau de obiceiul bebelușilor de a respira cu gura deschisă, respirația orală poate duce la uscarea gurii. Fără saliva bogată în oxigen, bacteriile anaerobe se pot înmulți rapid, cauzând apariția respirației urât mirositoare. Un studiu publicat în revista Pediatric Dentristry (Stomatologie Pediatrică) a dezvăluit faptul că părinți nu simt întotdeauna respirația neplăcută a copiilor lor.

O altă afecțiune care poate cauza apariția halitozei la copii este umflarea amigdalelor.
Amigdalele sănătoase ar trebui să fie de culoare roz, fără pete. Însă cele afectate sunt roșii, inflamate, pot prezenta pete albe și miros urât. Bacteriile se pot strânge în criptele amigdalelor umflate și pot cauza respirația neplăcută. Dacă amigdalele copilului sunt umflate sau roșii, este recomandat să mergi cu cel mic la medicul pediatru pentru o consultație și un tratament.

Probabil că nu mai știi cum să îți împarți timpul între muncă și casă, însă este important să verifici dacă se spală corect pe dinți copilul tău.
Și dacă se spală de fiecare dată când ar trebui să o facă. De asemenea, asigură-te că cel mic se spală și pe limbă, pentru că bacteriile se pot dezvolta și acolo.
iulia-mirica