Se pare că există câteva reguli importante pe care părinții buni le folosesc în creșterea copiilor. Iată despre ce este vorba!
Sfaturi de la părinții care își cresc bine copiii
1. Petrece timp de calitate cu cei mici
Aceasta este probabil cea mai importantă parte a creșterii unui copil. Petrece timp de calitate cu copiii, în mod regulat, indiferent de cât de ocupat ar putea fi programul tău. Pune-le întrebări despre ei, despre percepția lor asupra lumii și despre modul în care o văd. Ascultă întotdeauna activ ce au de spus copiii.
Un studiu realizat de Universitatea din Warwick a constatat că acei copii care petrec mai mult timp cu părinții au tendința de a se descurca mai bine din punct de vedere academic. Această activitate joacă un rol cheie în dezvoltarea personală a oricărui copil și te va ajuta să afli tot felul de lucruri despre cei mici. În plus, le vei arăta cât de mult îi iubești.2. Fă din recunoștință și ajutor o rutină
Cercetările au ajuns la concluzia că cel mai eficient mod de a arăta compasiune, iertare și generozitate este printr-un obicei de exprimare a recunoștinței. Persoanele care fac din recunoștință și ajutorul acordat o rutină sunt, de asemenea, susceptibile de a duce o viață fericită și sănătoasă.
Prin urmare, părinții sunt sfătuiți să îi învețe pe cei mici să îi ajute pe frații lor, să își îndeplinească sarcinile și să mulțumească de fiecare dată când este nevoie. Cercetările recomandă, de asemenea, ca părinții să îi laude pe cei mici când fac un act neobișnuit de bunătate, pentru a-i motiva să țină pasul.3. Stabilește așteptări etice înalte
Trebuie să-i înveți pe cei mici să socializeze cu ceilalți în mod corect. Atunci când ai grijă de fericirea altora și eviți egoismul ar trebui să fie atribute pe care cei mici să le știe.
Este foarte important ca cei mici să audă de la părinții lor că este important să ai grjă de cei din jurul tău. Pentru a te asigura că mesajul este clar pentru copiii tăi, stabilește așteptări etice înalte. Adesea, responsabilitățile și obligațiile sunt o modalitate bună pentru a le reaminti acest lucru. Sarcinile, manierele, responsabilitățile școlare, promisiunile și prietenii îi învață pe copii să-și atingă așteptările. Asigură-te că le reamintești copiilor că nu doar ei sunt responsabili pentru aceste lucruri și că trebuie să îndeplinească așteptări pe care le au și ceilalți.