Ce ar trebui să îți înveți copilul de la o vârstă fragedă

Atunci când devii părinte nu știi întotdeauna cu ce să începi. Însă lucrurile încep să vină natural pe parcurs și îți dai seama că este una dintre cele mai frumoase perioade din viața ta.
Cu toate acestea, există anumite lucruri care ar trebui incluse în viața copilului de la o vârstă fragedă, astfel încât să îi ofere acestuia o dezvoltare sănătoasă, o educație bună și o viață mai fericită. Iată ce ar trebui să îți înveți copilul de la o vârstă fragedă!

Lucrurile pe care ar trebui să le învețe copilul de la o vârstă fragedă


1. Nu forța niciodată copilul să viziteze vreun adult în preajma căruia nu se simte bine și încearcă să îți dai seama dacă cel mic devine prea atașat de vreun adult.

2.
De fiecare dată când copilul merge să se joace cu prietenii lui, asigură-te că găsești o modalitate de a afla ce tipuri de jocuri se joacă, pentru a evita abuzurile sexuale între copii.

3. Evită să te mai schimbi în fața copilului odată ce acesta împlinește vârsta de doi ani. Găsește o scuză care să nu i se pară ciudată.

4. Avertizează-l pe cel mic să nu stea în brațele nimănui, indiferent dacă situația include unchi sau alte rude.

5. Nu îi permite niciunui adult să se refere la copilul tău ca soția mea sau soțul meu.

6.
Atunci când un copil foarte energic în mod normal devine dintr-o dată apatic, s-ar putea să fii nevoit să îi pui celui mic multe întrebări pentru a afla ce se întâmplă. Însă trebuie să o faci cu răbdare și calm, pentru că nu vrei ca acesta să se închidă în sine.

7. Învață-ți copilul lucrurile corecte despre relațiile intime și valoarea acestora. Dacă nu o faci, societatea s-ar putea să îl învețe lucrurile greșite.
cxhy

9. Asigură-te că ai controlul asupra programelor pe care le urmărește copilul tău și roagă-i același lucru și pe prietenii tăi pe care îi vizitează cel mic adesea.

10.
Învață-ți copilul în vârstă de 3 ani să își spele zonele intime cu atenție și spune-i că nu ar trebui să permită nimănui să atingă acele zone, nici măcar când vine vorba de tine. 

11. Pune pe lista neagră anumite lucruri care crezi că ar putea amenința sănătatea copilului tău. Printre acestea se numără melodii, filme și chiar prieteni sau membri ai familiei.

12. Fă-l pe cel mic să înțeleagă importanța faptul că este diferit de ceilalți.

12. Odată ce copilul se plânge cu privire la o anumită persoană, nu îl ignora.
Analizează lucrurile și arată-i că îl vei apăra întotdeauna atunci când are dreptate.

Nu în ultimul rând, arată-i celui mic dragoste necondiționată și învață-l că se poate baza pe tine de fiecare dată când are nevoie. În acest fel, va avea mai multă încredere să facă propriile alegeri și să se dezvolte fără constrângeri.
iulia-mirica