Așa începe o știre pe care am preluat-o din presa internațională și pe care o puteți citi în întregime aici.
Este o știre pe care, în mod normal, nu am fi publicat-o. Însă, având în vedere că subiectul este unul viralizat și există susținători pentru această ispravă, mă văd nevoită să lămuresc această metodă de parenting.
Se pare că băiețelul bărbatului a fost obraznic și s-a luat de colegii săi în autobuzul care îi ducea la școală. Drept urmare, profesorii i-au interzis accesul în mașina școlii timp de 3 zile.
Dar ce înseamnă asta pentru băiețel?
În primul rând, băiețelul și-a luat deja o pedeapsă din partea profesorilor. În al doilea rând, atât profesorii, cât și de părintele de față, fac o greșeală: ignoră motivul care a dus la agresivitatea copilului.
Agresivitatea este întotdeauna un efect al frustrărilor resimțite de copil, iar o pedeapsă nu face nimic altceva decât să amplifice starea de frustrare.
Tatăl băiețelului a considerat că pedeapsa profesorilor nu este suficientă, așa că a hotărât să-și ducă fiul la școală în maniera lui.
Tatăl în mașină, băiatul pe jos, prin ploaie și cu ghiozdanul în spate, în pas alergător, 1,6 kilometri. Minunat. Și sunt extrem de ironică! Ce înseamnă asta pentru copil?
Înseamnă că a fost UMILIT. Nu de oricine, ci de tatăl său, unul dintre cei mai importanți oameni pentru el. Cu siguranță comportamentul copilului se va schimba după această experiență, însă nu în bine. Cel mai probabil, de acum înainte, toate deciziile lui vor fi luate cu frică. Mai târziu, când copilul devine adult, există posibilitatea să repete aceleași gesturi față de oamenii din jurul lui pentru că, în sfârșit, cunoaște puterea. Puterea și drepturile care i-au fost furate în copilărie.
"Salutare tuturor, faceţi cunoştinţă cu tatăl anului 2018.
Fiul meu a dat de bucluc în autobuz suficient cât să fie dat jos pentru trei zile, fiindcă a fost un pic agresiv, ceea ce eu nu tolerez, să fie clar. De aceea, el aleargă acum spre şcoală, suntem la distanţă cam de o milă, aşa că toată săptămâna o să se bucure de alergare", a declarat tatăl în înregistrarea sa.Nu, nu ești tatăl anului 2018.
Tu cum te-ai fi simțit dacă soția ta te-ar fi obligat să alergi prin ploaie, cu o geantă la fel de grea ca tine în spate, în drum spre serviciu? Asta, așa... că ai folosit un ton neadecvat față de soție. Umilit, nu?
Dacă aș putea să-i spun cuvintele astea, n-aș sta pe gânduri! Oriunde vei citi această știre, te rog să n-o iei drept un exemplu pozitiv. Este inuman ca un tată să spună despre fiul său că este un motiv de râs.
Se pare că după o săptămână, bărbatul s-a lăudat pe rețelele de socializare cu isprava lui, căci băiețelul a încetat să mai aibă un comportament agresiv.
"Asta înseamnă parenting", a subliniat el. Așa cum spuneam mai sus, agresivitatea copilului nu o rezolvi plantându-i sentimentul de frică. Agresivitatea se rezolvă eliminând cauza.
La final, bărbatul spune: "Educaţi-vă copii, nu fiţi prietenii lor, fiţi părinţii lor. De asta au nevoie copiii astăzi."
A fi părinte înseamnă orice, dar nu asta. A fi un părinte bun înseamnă că prioritatea ta este copilul. Asta înseamnă că nu-l umilești, nu ești agresiv cu el, nu-l obligi. Îi explici. Din nou și din nou până înțelege. Și va înțelege.
Sigur că există și posibilitatea ca un părinte să nu reușească să fie suficient de creativ încât să se facă înțeles de copil, dar asta deja este problema adultului și nu a copilului.
E dureros ce a făcut el, dar și mai dureros este faptul că are susținerea și altor părinți.
Asta nu înseamnă parenting, ci militărie!Cu drag,
Cosmina Tudosă
Posteaza comentariu