Cum ar putea afecta inima bebelușilor schimbările climatice?
Studiu a fost publicat în Journal of the American Heart Association. Acesta sugerează că, începând cu anul 2025, căldura extremă provocată de schimbările climatice ar putea duce la o creștere a numărului de copii născuți cu defecte cardiace în Statele Unite. Defectele congenitale ale inimii sau anomaliile inimii cu care se nasc copiii afectează în jur de 40.000 de nou-născuți în fiecare an în Statele Unite, potrivit unei declarații a American Heart Association.
Nu este clar de ce expunerea la căldură a unei femei gravide poate duce la un defect cardiac congenital la un copil, însă studiile efectuate cu ajutorul animalelor sugerează că această căldură ar putea cauza moartea celulelor la fetuși și o interacțiune cu proteinele sensibile la căldură importante în dezvoltare.
Un studiu anterior din partea aceluiași grup de cercetători a constatat că expunerea femeilor la temperaturi ridicate în timpul sarcinii a fost legată de un risc crescut de defecte cardiace congenitale la copii.
Studiul a inclus femei care au născut între 1997 și 2007.În acest nou studiu, cercetătorii combină aceste date cu proiecțiile de temperatură ale schimbărilor climatice. Echipa a luat în considerare previziunile privind schimbările climatice adunate de NASA și de Institutul Goddard pentru Studii Spațiale. Apoi au simulat modificări ale temperaturilor maxime zilnice pentru diferite regiuni geografice din Statele Unite și au calculat nivelul de căldură și evenimentele extreme la care ar fi expuse femeile gravide în timpul primăverii și verii.
Între 2025 și 2035, au descoperit că evenimentele cauzate de schimbările climatice ar putea produce alte 7.000 de cazuri de defecte cardiace congenitale, potrivit declarației oamenilor de știință.
Deși acest studiu este preliminar, ar fi prudent pentru femeile care se află în primele săptămâni de sarcină să evite căldura extremă.
Acest sfat este similar celui oferit persoanelor cu boli cardiovasculare și pulmonare. Este deosebit de important pentru femeile care intenționează să rămână gravide sau pentru cele care sunt însărcinate în 3-8 săptămâni să evite căldura extremă. S-a constatat anterior că femeile însărcinate care sunt expuse la căldură în timpul sarcinii timpurii pot dezvolta hipertermie sau o temperatură extrem de ridicată a corpului, ceea ce crește riscul de a avea copii cu defecte la nivelul creierului sau măduvei spinării.
Posteaza comentariu