Acest lucru poate fi extrem de frustrant și obositor. Uneori, găsirea soluției potrivite poate fi copleșitoare. Însă există mai multe trucuri pe care le poți încerca dacă vrei să-l oprești din plâns pe cel mic. Iată ce îți recomandă specialiștii!
Modalități prin care poți să-l oprești din plâns pe cel mic
1. Ridică-te și începe să mergi
Nu este cel mai bun sfat pe care i-l poți da unui părinte deja obosit, însă se pare că este una dintre cele mai eficiente metode pentru a-l opri din plâns pe cel mic. Dar, din păcate, nimeni nu a spus că acest lucru este ușor. Însă a fost dovedit faptul că atunci când stai în picioare și te plimbi cu cel mic în brațe, acesta se calmează. Conform unui studiu realizat în 2013, copiii cu vârsta mai mică de șase luni, purtați de o mamă care se plimba, s-au oprit imediat din plâns și au prezentat o scădere rapidă a ritmului cardiac. Se pare că atunci când se află în brațele mamei, copilul simte că are o probabilitate de supraviețuire crescută.
2. Fă-i un masaj
S-ar putea ca acest lucru să nu le treacă prin cap noilor părinți, însă masajul reprezintă o modalitate de a calma un copil care plânge. După cum te-ai aștepta, este foarte important să creezi o atmosferă calmă și liniștită și să așezi copilul pe ceva confortabil, dar ferm. Ține-l pe cel mic pe spate, menține contactul vizual și vorbește cu el pe o voce liniștitoare. Apoi, folosind o atingere delicată, petrece aproximativ un minut de masaj pe fiecare parte a corpului. Poți folosi și uleiuri de masaj, dar asigură-te că sunt inodore și comestibile, deoarece s-ar putea ca cel mic să bage mânuțele murdare de ulei în gură. Și întotdeauna fă un test în primă instanță, deoarece bebelușii au pielea sensibilă.
3. Înfășoară-l ca pe un burrito
Atunci când te simți trist, nu ți se pare că starea îți este îmbunătățită în momentul în care te înfășori într-o pătură caldă și moare? În mod ciudat, cel mic se simte la fel, așa că de ce să nu-l înfășori și pe el ca pe un burrito de fiecare dată când pare a nu se opri din plâns? Ai grijă să fie într-o pătură moală, suficient de strânsă pe cel mic încât să se simtă în siguranță, dar destul de largă strânsoarea, astfel încât să nu se simtă îngrădit. În acest fel se spune că se recreează siguranța, căldura și sprijinul din interiorul uterului mamei.