Fiecare mămică își pune aceste întrebări, mai ales dacă este vorba de primul copil. Însă există anumite semne care îți arată că bebelușul tău este sănătos, așa că te poți liniști. Iată care sunt acestea!
Ce semne indică faptul că bebelușul tău este sănătos?
1. Bebelușul se calmează când îți aude vocea sau când îl iei în brațe.
Bebelușii plâng mult. Ți-a auzit vocea cât timp a fost în burtică și este obișnuit cu ea. Iar în momentul în care îl iei în brațe pe cel mic când plânge și prezența ta îl calmează, înseamnă că întărești legătura emoțională dintre voi.
2. Schimbi 8-10 scutece murdare pe zi, iar cel mic câștigă în greutate.
Acest lucru indică faptul că piticul tău primește suficient lapte matern pe zi, iar dovada este în scutecele sale. Este important să mergi și la medicul pediatru cu cel mic, pentru a-i urmări dezvoltarea.
3. Bebelușul este liniștit și atent de câteva ori pe zi.
Cu alte cuvinte, începe să observe lumea din jurul său și să învețe. Când bebelușii sunt tăcuți și alerți, înseamnă că procesează informații.
4. Bebelușul este atent la un nou sunet și face liniște pentru a-l asculta.
Cu toate că bebelușii pot auzi încă de la naștere, le ia câteva săptămâni să filtreze toate sunetele pe care le aud. Auzul său se dezvoltă pe măsură ce crește și-și folosește creierul pentru a diferenția sunetele.
5. Se uită la culori, mișcări și modele.
Vederea începe să devină mai clară, iar dezvoltarea creierului bebelușului își urmează cursul normal. Încă nu are o vedere perfect dezvoltată pentru culori sau o percepție a adâncimii, de aceea culorile contrastante îi atrag atenția.
6. Se uită în ochii tăi, zâmbește, râde și flirtează cu alte persoane.
Da, piticul tău începe să devină o ființă socială și fericită. În felul acesta, bebelușul poate comunica fără cuvinte.
Însă nu îți face griji, va începe să vorbească în curând și-și va exprima entuziasmul și în alte moduri.7. Plânge mai puțin și dezvoltă un program de somn regulat.
Din fericire pentru tine, dezvoltarea sistemului nervos al bebelușului îți va oferi ocazia să dormi mai bine.
8. Începe să-și sprijine propria greutate.
Mulți bebeluși reușesc să-și țină capul sus pentru câteva minute chiar după o lună de la naștere. Iar de la vârsta de 3 luni, încep să deprindă unele mișcări pe cât de amuzante, pe atât de sănătoase.
Posteaza comentariu