Mai jos, poți regăsi câteva dintre cele mai importante. Iată despre ce este vorba!
Ce beneficii ale alăptatului există pentru tine și bebeluș?
1. Un bebeluș mai sănătos
Riscul apariției pneumoniei și răcelilor este redus în rândul bebelușilor care sunt alăptați, după cum afirmă Ruth A. Lawrence, profesor în pediatrie la Universitatea Școlii de Medicină și Stomatologie Rochester, New York. Infecțiile gastrointestinale, cum ar fi diareea, pot fi devastatoare pentru bebeluși, însă alăptatul le face să apară foarte rar.
2. Protecție pe termen lung
Dacă îl alăptezi pe cel mic, poți reduce și riscul acestuia de a dezvolta afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 1, boala celiacă și boala Crohn.
3. Oase mai puternice
Femeile care alăptează prezintă un risc mai scăzut de osteoporoză postmenopauză. Atunci când sunt însărcinate, femeile absorb calciul mult mai eficient.
Chiar dacă unele oase, în special cele din coloana vertebrală și șolduri, pot fi mai puțin dense după sarcină, la șase luni după sunt mai dense chiar și decât în momentul dinaintea sarcinii.4. Mai puține probleme cu greutatea
Există șanse scăzute ca oricare dintre voi să devină obez dacă îl alăptezi pe cel mic.
5. Arderea caloriilor
S-ar putea să fi auzit că alăptatul arde până la 500 de calorii pe zi. Și este aproape corect. Laptele matern conține 20 de calorii per 30 de mililitri.
Dacă îți hrănești bebelușul cu 600 de mililitri de lapte pe zi, elimini 400 de calorii din corpul tău.6. O vindecare mai ușoară după naștere
Oxitocina eliberată atunci când asistentele ajută la contracțiile uterine reduce pierderea de sânge post-naștere. În plus, alăptatul va ajuta uterul să revină la dimensiunea normală mai repede - la aproximativ șase săptămâni postpartum, comparativ cu zece săptămâni dacă nu alăptezi.
7. Risc scăzut de apariție a cancerului
Printre cele mai importante beneficii ale alăptatului se numără și un risc scăzut al copilului de a dezvolta anumite forme de cancer. Iar mamele prezintă un risc mai mic de apariție a cancerului de sân și ovarian în timpul premenopauzei, afecțiuni care apar din ce în ce mai des.
8. Vaccinuri mai eficiente
Cercetările au demonstrat faptul că anticorpii bebelușilor care au fost alăptați au răspuns mai bine la vaccinuri față de cei ai bebelușilor care au fost hrăniți cu formulă de lapte.
Posteaza comentariu