Jurnalele noastre rareori omit ştiri despre violuri sau brutalităţi asupra femeilor şi copiilor, iar cazul poliţistei din judeţul Olt care şi-a acuzat superiorii de viol este unul încă proaspăt.
Violul este unul din cele mai vechi delicte ale speciei umane, având la bază - aşa cum susţine o reprezentantă a Amnesty International - „descoperirea bărbatului primitiv că organele sale genitale ar putea servi drept armă pentru a genera frică”. La început de secol XXI, încă mai sunt ţări unde violul este instituţionalizat, tolerat de societate şi cosmetizat prin căsătorii aranjate şi forţate. Aşa este Marocul şi alte ţări islamice în care violatorul se poate căsători cu victima sa pentru a îndepărta ruşinea pe care a adus-o familiei acesteia.
India a fost răvăşită de proteste fără precedent la sfârşitul anului trecut, când o tânără de 23 de ani a fost violată într-un autobuz de un grup de tineri, maltrată cu sălbăticie, în timp ce mergea cu prietenul ei să vadă un film.
Ulterior, din cauza rănilor masive pe care le-a suferit, ea a murit într-un spital din Singapore. În India are loc un viol la 18 ore, având o rată a violului de 1,8 la 100.000 locuitori. În România, ţară „civilizată” şi cu oameni având frica lui Dumnezeu, are loc un viol la 4 ore şi se înregistrează o rată a violurilor de 4,7/100.000 locuitori. Există însă o mare diferenţă: România, din fericire, este departe de brutalitatea cu care sunt agresate femeile în ţări precum India sau Pakistan.
Un ziarist indian declara că deşi „bărbaţii abuzează femeile în orice situaţie, puţini bărbaţi o fac cu atâta violenţă precum bărbatul indian.” Aşa cum oamenii au astrograme de naştere, la fel au şi ţările, iar India s-a „născut” la data când a devenit o republică şi a avut o constituţie, respectiv 26 ianuarie 1950, orele 10:15, capitala Delhi. Această hartă reflectă – pe lângă alte aspecte care au legătură cu alte domenii – modul în care este privită femeia într-o societate încă patriarhală şi care venerează zeiţe puternice precum Lakshmi – zeiţa bogăţiei şi a înţelepciunii, Kali – Marea Zeiţă sau Durga – zeiţa yoghinilor.
În astrograma unei ţări, Luna reprezintă atât femeile care o compun, cât şi percepţia societăţii asupra lor.
În astrograma Indiei, Luna este în semnul de pământ Taur, simbolizând femei senzuale, obligate să trăiască într-un mediu conservator, tradiţional. Aspectul fizic este foarte important, după cum şi aprecierea materială a femeii ca un bun de preţ, căci Taurul este şi guvernatorul banilor şi a bunurilor.Luna este alături de sora ei malefică, Luna Neagră, care semnifică femeia prostituată, arătând dualitatea modului de percepţie al femeilor indiene: pe de o parte femeile adorate pe baza frumuseţii lor, fidele , credincioase şi bunuri de preţ(Luna în Taur) şi pe de altă parte, femeia imorală, malefică, provocatoare erotic, care poate fi agresată, pedepsită, căci ea este o rebelă şi o aţâţătoare a simţurilor bărbaţilor(aidoma legendei lui Lilith, cea de-a doua soţie a lui Adam, care s-a răzvrătit împotriva lui şi a lui Dumnezeu).
Un alt indiciu al distorsiunii care se produce în percepţia colectivă asupra femeilor în India este prezenţa lui Marte, zeul războiului în Balanţă şi în casa căsătoriei, arătând dominarea agresivă a femeilor de către bărbaţi şi „închiderea” lor pentru protecţia lor în instituţia căsătoriei.
Este cu atât mai malefic acest Marte, cu cât el este conjunct cu un punct karmic dificil, cu Nodul Sud, semnificând o karmă care trebuie arsă, corectată, plătită. Casa căsătoriei este şi casa divorţurilor, a separărilor, a condiţiei femeii şi a situaţiilor de agresiune făţişe şi sugerează că o ieşire a femeii din acest legământ este plătit adesea cu mutilarea(sunt frecvente cazurile de desfigurare a femeilor considerate „infidele”) sau chiar cu viaţa. Din păcate, astrograma Indiei arată realitatea crudă şi anume faptul că lucrurile se schimbă greu în această ţară, atât de ataşată de dogme şi tradiţii. Mercur, care simbolizează mentalul colectiv, educaţia, mişcările intelectuale este retrograd şi în austera zodie a Capricornului, chiar pe casa conducătorilor şi se află şi în aspect rău cu Neptun pe casa căsătoriei. E nevoie de multe jertfe pentru ca poporul indian să determine o schimbare în bine a statutului femeii în ţara zeiţelor care par să nu-şi ocrotească reprezentantele sexului lor din viaţa pământeană.AstroVesta®
http://www.astrovesta.com