Cometele sau „stelele cu păr sau coamă” sunt corpuri a căror apariţie a fost legată adesea, de mii de ani, de iminenţa unor evenimente care urmau să bulverseze viaţa oamenilor.
Ele sunt adevăraţi călători astrali, multe provenind de dincolo de orbita lui Neptun, sau chiar şi mai departe, din afara sistemului nostru solar.
Deşi anual sunt prezente comete pe cerul galaxiei noastre, totuşi puţine sunt acelea care sunt cu adevărat semnificative căci, atunci când se apropie de soarele nostru, cometele mici dispar topindu-se pur şi simplu la căldura acestuia. Cometele mari, vizibile, au fost considerate „semne din cer”, căci ele au apărut adesea înainte de un război mare sau de o catastrofă naturală. Au existat comete care au anunţat exodul evreilor, naşterea lui Iisus, distrugerea Templului evreiesc (cometa Halley - 66 d.Hr.), distrugerea Ierusalimului de către împăratul roman Titus, căderea liderilor Pieţei Comune - precursoarea Uniunii Europene de astăzi (cometa Kohoutek - 1974), Primul Război Mondial (cometa Halley - 1910), etc.
Iată că în acest an, vom avea 3 comete vizibile cu ochiul liber, din care una candideaza la rangul de cea mai mare cometă a tuturor timpurilor, care nu numai că va fi uşor de văzut la lumina zilei, dar va eclipsa Luna, pe timpul nopţii.
La jumătatea lunii februarie, un mic orăşel din munţii Urali a fost martorul unei experienţe terifiante când bucăţi de meteoriţi au căzut asupra lui producând panică şi distrugeri materiale şi rănind oamenii. Astrologii au denumit de peste 1000 de ani planeta Jupiter ca fiind Marele Benefic, un Jupiter bine plasat într-un horoscop fiind indiciu de sănătate, noroc şi viaţă lungă. De-abia în ultimii 20 de ani, astronomii au putut vedea rolul protector pe care-l joacă această planetă, care este un fel de aspirator uriaş pentru multe obiecte celeste ce călătoresc în spaţiu, precum meteoriţi, comete sau fragmente de alte corpuri şi care ar provoca adevărate catastrofe dacă ar ajunge pe Pământ.
Primele două comete care au apărut în 2013, aproape în tandem, PANSTARRS şi LEMMON, au fost cel mai aproape de Pământ la sfârşitul lunii februarie – începutul lui martie, prima vizibilă în emisfera nordică şi cea de-a doua în emisfera sudică. Pe PANSTARRS nu o vom mai revedea niciodată, căci are nevoie de mai mult de 100 de milioane de ani pentru a reveni în apropierea Pământului dacă mai rămâne ceva din ea, dar LEMMON ne va vizita din nou destul de „curând” peste aproximativ 11.000 de ani.
LEMMON are ciclul foarte apropiat de misterioasa planetă Sedna, care are o orbită de 10.500 de ani şi care a fost descoperită în anul 2003, prin noiembrie, dar anunţată anul următor, căci încă existau dubii asupra ei.Sedna este un fel de cutie a Pandorei, căci ea este asimilată astrologic cu Mama Natură, denumită fiind, într-un mod atipic, după o zeiţă a inuiţilor, locuitori ai regiunilor nordice. Conştientizarea ei acum, este un apel la trezire, căci ea „vorbeşte” de schimbări climatice catastrofale, despre mişcarea şi viaţa maselor mari de apă ca cea a mărilor şi oceanelor, dar şi de epidemii, boli şi răspândirea răului prin efectul acţiunii iresponsabile a oamenilor. Sedna a fost prezentată lumii în 2004, anul celui mai devastator tsunami (Sumatra indoneziană), a apariţiei gripei aviare, ca şi a avertisementelor tot mai ferme ale oamenilor de ştiinţă că planeta este în pericol. În 2008 a început criza economică globală, la sfârşitul lui 2010 au început să cadă grupuri mari de păsări moarte din cer, iar în martie 2011 din cauza unui cutremur puternic urmat de un alt tsunami devastator, Japonia şi lumea întreagă au devenit conştiente (sau nu) de „preţul” confortului oferit de energia nucleară.
Cometa ISON, care la momentul descoperirii ei, în 21 septembrie 2012, se afla în ultimul grad al Racului, grad malefic, la care a fost şi eclipsa solară totală din 22 iulie 2009 şi ale cărei efecte se întind până în 2015, potrivit duratei sale.
Aici se află o stea fixă Alpha Monoceros ce este asociată cu imaginea religiei, a bisericii şi a creştinismului. Tot această stea şi aceeaşi poziţie a eclipsei solare a mai avut loc în anul 363 d.Hr., când a murit ultimul domnitor păgân al Romei, împăratul Iulian zis cel Renegat, după aceea începând epoca dezvoltării creştinismului.O cometă arată schimbare şi transformare în domeniul pe care ea îl indică. Iată că deja un fapt fără precedent s-a produs în ordinea Bisericii catolice, căci un papă în viaţă a abdicat, a demisionat de la funcţia sa şi un papă nou, de pe continentul sud-american, reformist şi total atipic pentru precedesorii săi, a fost ales să păstorească cei peste un miliard de creştini catolici. Cometa va fi cel mai aproape de Pământ a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2013, când se aşteaptă ca nopţile să fie scăldate în lumina dată de coada ei strălucitoare. Ea va afecta, în cel mai fericit caz, comunicaţiile şi aviaţia(domenii guvernate şi de steaua fixă despre care am vorbit). Această stea fixă mai joacă un rol important în horoscoapele Bisericii Catolice, Germaniei, Irlandei, Israelului, aşa că e posibil să vedem schimbări majore sau cu implicaţii importante pentru următorii ani şi pe aceste meleaguri.
Oricum ar fi însă, toată omenirea se află într-un proces de schimbare totală, de aşezare a unei noi ordini.
Racul este semn de Apă şi guvernează ciclurile naturii, ca şi viaţa familială. Este evident că ne află la un punct de răscruce, la care culegem ce am semănat, generaţii de generaţii, atât în ceea ce priveşte mediul înconjurător, cât şi matricea în care ne naştem, creştem şi murim, respectiv familia. Într-o astrogramă standard, Racul guverneaza casa începutului şi a sfârşitului, căci totul se supune unei legi imuabile: se naşte, creşte şi se dezvoltă şi apoi se stinge încet sau mai repede ca să facă loc unui alt ciclu.AstroVesta®
www.astrovesta.com
Posteaza comentariu