Originalitatea - cartea ta de vizita

Indiferent daca ne uitam la o opera de arta care ne place, la o prezentare de moda reusita sau la o persoana pe care o admiram, adesea originalitatea apare ca una dintre calitatile-cheie...

Indiferent daca ne uitam la o opera de arta care ne place, la o prezentare de moda reusita sau la o persoana pe care o admiram, adesea originalitatea apare ca una dintre calitatile-cheie, care ne inspira respect. Originalitatea este, de multe ori, semnul excelentei: arata ca persoana respectiva a reusit sa gaseasca propria cale de exprimare. Si acest lucru devine, parca, tot mai greu.

De ce simtim nevoia de a fi originali?


Iata cateva dintre motivele care ne stimuleaza aceasta dorinta:

Educatia

Calitatea de a fi special, de a fi altfel decat ceilalti este, de multe ori, chiar exagerata prin educatie, astfel incat copilul poate ajunge sa creada ca este atat de important sa fii deosebit, incat nu mai conteaza daca este in sens pozitiv sau negativ.

Criza adolescentina

Apoi, la varsta adolescentei, apare oricum o criza existentiala, in care persoana incearca sa isi gaseasca individualitatea, sa afle cine este. Dincolo de criza se asterne existenta fiecaruia dintre noi ca adult, cu momente de inspiratie si momente mai plate.

A conta printre ceilalti ca si individ

Fiecare dintre noi simte nevoia de a fi original.
In felul acesta, simtim ca existam, ca ne punem amprenta in lume. Nevoia noastra de a apartine, de a fi apreciati de cei din jurul nostru sustine dorinta de a fi intr-un fel in care nu mai este nimeni altcineva.