Hobby-urile te invata sa devii perfectionista, sa ai standarde mai inalte. Fiind vorba despre o activitate pentru care nu esti platita, nu ai un sef care sa iti sufle in ceafa si nu se prabuseste compania daca ai facut o greseala, stresul nu isi mai gaseste locul intr-o astfel de activitate. Prin urmare, esti mai linistita, mai dispusa sa inveti din greseli si sa le privesti cu mai mult umor, iti face placere sa afli mereu lucruri noi si sa perfectionezi o tehnica. Astfel, pe langa faptul ca iti face bine psihic, un hobby te poate ajuta si in alt mod: iti dezvolta capacitatea de concentrare si atentia, dar si latura perfectionista, dorinta de a sti mai mult.
Un alt mod in care un hobby te poate ajuta in cariera este prin aceea ca, detensionandu-te, fizic si psihic, iti ofera o pauza de la alte griji sau probleme, pe care le poti vedea mult mai lucid dupa aceea. In plus, odata ce un hobby subliniaza creativitatea, te poate ajuta sa vii cu idei si sa faci legaturi noi, sa dezvolti o noua logica si sa rezolvi ceea ce pareau poate probleme de nerezolvat pana atunci.
Fiind o activitate concreta, de obicei si rezultatul hobby-ului este unul concret. Jucand baschet, tenis sau practicand alt sport, iti modelezi trupul si iti imbunatatesti tehnica de joc. Pictand sau facand fotografii, obtii imagini frumoase, in format fizic (sau digital, daca nu vrei sa le ai si pe hartie fotografica), pe care le vei avea pentru totdeauna. Colectiile reprezinta probabil unul dintre cele mai evidente tipuri de hobby. Si exemplele pot continua. Iar multumirea pe care ti-o da un rezultat concret, pe potriva asteptarilor tale, vazand ceva precis obtinut dintr-un efort al tau indiferent cat de mic, este de neegalat. Si din acest motiv, un hobby este foarte indicat pentru bunastarea psihica, dar si pentru stima de sine.
In functie de hobby, acesta poate fi si un instrument social. Daca joci volei, probabil vei cunoaste si alti oameni care practica acelasi sport. Valabil si pentru fotografie, schi, desen sau orice alta activitate din ariile hobby-urilor. Imposibil sa nu aiba si altii acelasi hobby ca tine, sau cel putin unul asemanator. Astfel, iti poti face prieteni si cunostinte noi, sau chiar legaturi profesionale sau personale.
Iar aceste senzatii si atitudini pot avea ecou si in alte planuri ale vietii tale, inclusiv profesional.
Comentarii (5)
Pot sa-i spun hobby, nu? Se vede pe Facebook, la Torturi Calarasi, cat si pe blog la tortulete.blogspot.ro M-a cuprins o nebunie, nici nu stiu cum sa-i spun este o pasiune inradacinata bine in mine, daca vedeti pozele, poate ma intelegeti. Voi ce hobby aveti?
Si eu am un hobby. Un hobby din care as vrea sa fac bani,sa am si mult timp liber,sa "traiesc bine"...coacazul negru. In articol subliniati cateva aspecte practice din viata de zi cu zi.Cat adevar care se poate vedea, nu este ascuns in "Viata este destul de goala fara pasiune" !
mie imi place sa fac puzzleuri..chiar daca imi dau mari dureri de...? de spate :P ma relaxeaza
Daca cineva imi reproseaza ceva sau ridica tonul ma supar si nu ripostez mai degraba nu vorbesc deloc cu persoana respectiva.De regula imi place sa vorbesc numai cu oameni pozitivi dar acestia sunt foarte rari.Ce-mi recomandati sa fac?
imi place la nebunie articolul...sooperb....bv...felicitari
Posteaza comentariu