Dependenta de cluburi: "norma intreaga" sau "colaborare"?

Mergi cu regularitate in cluburi? Sau esti genul "cu cat mai rar, cu atat mai bine"? Ambele variante iti aduc beneficii, insa depinde doar de tine cum le cantaresti si ce-ti doresti de la viata.
Cand te trezesti luni dimineata dupa 3 ore de somn, obosita si cu deznadejdea unei zile pline de lucru, iti promiti ca la viitorul sfarsit de saptamana iti vei da voie sa te odihnesti. In sfarsit. Luni insa iti mai raman niste lucruri de facut la birou, marti niste cumparaturi, miercuri te intalnesti cu ai tai, iar joi deja e seara de club. Te mobilizezi, motivandu-te din nou cu convingerea ca vei dormi mai mult in weekend, cu speranta ca vei intalni niste persoane suficient de interesante cat sa merite efortul si, mai ales, votca cu redbull.

Esti in goana asta de suficient de mult timp cat sa te simti sfarsita, pe de o parte, dar si cat sa iti dai seama ca nu te poti opri, pe de alta parte. E timpul sa iti dai seama de ce fugi sau incotro te indrepti cu acest hobby care a ajuns cam departe?

 
Sansa de a te relaxa

Viata la birou nu e printre cele mai placute, mai ales daca ai o munca statica si repetitiva.
O iesire intr-un club poate sa para exact opusul, salvarea care sa iti dea sentimentul ca iti traiesti viata "la maxim". Si chiar arata la fel de bine pe cat suna pentru o perioada de timp. Daca insa aceasta va ramane singura ta modalitate de a te simti bine dupa serviciu, risti ca epuizarea fizica sa isi spuna cuvantul mai devreme sau mai tarziu. Lipsa de somn te consuma nu doar fizic, dar iti va scadea in timp spontaneitatea, buna dispozitie si puterea de a raspunde la stimuli in timp util. Relaxarea va intarzia sa apara, pentru ca intregul organism se va mobilize sa faca fata acestei situatii de criza. Binenteles, te poti imbolnavi mult mai usor, pentru ca iti scade rezistenta fizica.

 
Sansa de a cunoaste oameni noi

Da, un club este un loc in care poti sa cunosti oameni noi.
Si poate sa fie chiar interesant, caci vezi diferite lucruri si oameni si te poti face vazuta. Pe de alta parte insa, acest joc devine obositor, odata ce e dus la nesfarsit. Oricat ai lupta sa fii grozava o seara, a doua zi va trebui sa o iei de la capat. In plus, fiind o prezenta constanta, risti sa nu mai obtii efectul pe care il doresti de la cei din jur. Niste iesiri echilibrate, nu atat de rar cat sa fii uitata, dar nici prea des, pentru a nu risca sa nu mai fi luata in serios au un efect mult mai sigur pentru a obtine atentia de care ai nevoie.

Orice lucru facut de foarte multe ori, oricat de grozav ar parea la inceput, risca sa cada in rutina. Asadar, incearca sa alternezi lucrurile sau sa le gasesti o dimensiune mai profunda.


Sansa de a fi la curent cu noutatile

Ce loc mai bun ai putea gasi pentru a vedea cine mai e la moda, cine are cea mai buna masa din club, ce se mai poarta sau cine cu cine se mai cupleaza? O sursa vie de informatie, din care poti face parte si tu.
Insa, aceste lucruri le afli usor fara sa trebuiasca sa ai prezenta cu norma intreaga sau sa pari o disperata insetata de atentie sau barfe.

Ca orice alt lucru si aici echilibrul e important. A cauta sa te simti bine cu tine si impreuna cu ceilalti in diferite contexte sociale, printre care cluburile pot fi unul dintre ele, te ajuta sa te integrezi, sa te relaxezi, sa te simti bine si sa cunosti oameni noi. Insa, a te limita la asta inseamna, mai devreme sau mai tarziu, sa ai nevoie sa depui un efort tot mai mare pentru rezultate similare. Tu stii daca merita...

Asteptam cu interes parerile voastre fie comentand materialul, fie pe adresa noastra de contact@topsanatate.ro Prezenta cu norma intreaga in cluburi sau doar un contract de colaborare cu ele: care dintre optiuni ti se pare mai "sanatoasa"?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod