Ce-si doresc femeile?

De cate ori nu s-au intrebat barbatii asta...si uneori chiar ele...fara a gasi un raspuns. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de complicate.

 

Totul se rezuma la lucruri simple, chiar daca poarta masca unor dorinte irealizabile. Dincolo de aparente fiecare ne dorim de fapt acelasi lucru: intelegere, afectiune, recunoasterea meritelor.


Uneori barbatii si femeile sunt pe lungimi de unda diferite. Mintea lor este altfel construita. Ei sunt de obicei mai directi si le este greu sa suprinda mai multe lucruri in acelasi timp.

 

La femei, intuitia joaca un rol important si uneori o iau pe cai ocolite, subtilitati imposibil de inteles de catre partenerii lor, de aceea femeile se inteleg mult mai bine intre ele.


Se spune ca barbatii au instinctul "haitei de lupi". Sunt mereu inconjurati de prieteni, iar neintelgerile dintre ei se rezolva pe loc, chiar daca mai agresiv decat semenele lor. Acest lucru poate fi pozitiv, fiindca face sa se consume imediat orice suparare, lasand loc unei prietenii neafectate de micul incident.

Femeile sunt mai complexe. Intr-o relatie dintre doua femei exista intodeauna un sambure de invidie si o usoara rivalitate. In general, exista mai multe femei decat barbati. Atunci de ce sunt ele cele care rivalizeaza una cu alta? Datorita unui oarecare narcisism care le caracterizeaza in mai mare masura decat pe barbati.

 

Fiecare isi doreste in secret sa fie cea mai frumoasa, cea mai admirata...dar daca reuseste depasirea acestor piedici o femeie poate descoperi in prietena sa un aliat de nadejde, un model demn de urmat.

 

Relatiile cu celelalte femei ne destind. Lipsa tensiunii sexuale si complicitatea existenta intre fete sunt factori care contribuie la echilibrul acestora. Cu cea mai buna prietena poti face lucruri care iti plac atat de mult, dar care pe barbati ii plictisesc. De exemplul, mult uzatul mers la cumparaturi.


Mama, cea mai buna prietena?

 

Mama ar trebui sa fie cea mai buna prietena a unei femei. Din pacate acest lucru nu se intampla intodeauna. Diferentele de varsta si de mentalitate isi spun cuvantul. Dar, cu putin efort si deschidere din partea amandurora, aceste bariere pot fi depasite.


Dar ce putem face in cazul fragilei relatii soacra-nora?

 

Putine sunt fericitele care se inteleg si se respecta reciproc. In majoritatea situatiilor intervine rivalitatea si gelozia. Mama lui este geloasa pe afectiunea pe care el o imparte cu partenera sa. La randul ei, aceasta si-ar dori ca soacra sa nu se mai amestece in viata lor, sa nu mai critice si cel mai mic gest al ei, aratandu-i "baietelului" ei care e mai buna din ele doua. Comunicarea dintre soacra si nora e umbrita de orgoliu si competitie. Pentru imbunatatirea ei, fiecare ar trebui sa inteleaga ca afectiunea lui este egala, doar ca pe fiecare o iubeste in alt fel.

In orice relatie comunicare este cheia succesului. Fiecare femeie e inconjurata de alte femei care joaca un rol important in viata ei. Relatia cu ele contribuie la cladirea personalitatii ei si o duce cu un pas mai aproape de implinirea visata.

 

Cristina Pricop, expert in comunicare