8 semne că nu eşti întreagă la cap

Există câteva semnale de alarmă care îţi pot arăta că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta mentală. La o scurtă autoanaliză, le poţi descoperi chiar şi singură. Iată opt semne care îţi indică faptul că ai putea avea probleme psihice:
Există câteva semnale de alarmă care îţi pot arăta că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta mentală. La o scurtă autoanaliză, le poţi descoperi chiar şi singură. Iată opt semne care îţi indică faptul că ai putea avea probleme psihice:

1. Ai senzaţia că toată lumea are ceva cu tine

Ţi se pare că absolut toţi cei din jur complotează împotriva ta şi uneltesc să-ţi facă rău. Chiar şi unele persoane necunoscute, de pe stradă, ţi se pare că te privesc ciudat.
Este foarte puţin probabil ca aşa ceva să fie posibil, cu excepţia cazului în care eşti o persoană nu tocmai simpatică, care reuşeşte să atragă antipatia tuturor.
Chiar şi în acest caz, majoritatea oamenilor vor încerca să te ignore, decât să îşi consume energia complotând împotriva ta.

2. Tu ai întotdeauna dreptate

Nu accepţi sub nicio formă să fii contrazisă pentru că eşti absolut sigură că ai întotdeauna dreptate. Dacă cineva te contrazice, ajungi în final să-l jigneşti pentru că este clar că din moment ce nu este de acord cu tine, are ceva probleme.

3. Nu îţi plac oamenii şi nu vrei să fii în compania lor

Te enrvează toată lumea şi preferi să fii singură decât să faci parte dintr-un grup.

4. Inventezi

Inventezi tot felul de lucruri pentru a atrage atenţia, de la poveşti fabuloase, până la probleme de sănătate. Nu este exclus chiar să te prefaci că te simţi rău pentru a fi în centrul atenţiei.

5. Ai stări de spirit alternante

Treci frecvent de la o stare la alta, într-un timp foarte scurt, fără ca ceva sau cineva să intervină. De exemplu, din veselă şi plină de viaţă devii fără motiv tristă sau foarte nervoasă, în numai câteva minute, iar asta se întâmplă foarte des, fără să aibă legătură cu fluctuaţiile hormonale produse de ciclul menstrual, care ar putea să provoace stări asemănătoare, dar mai rare şi de scurtă durată.

6. Auzi sau vezi lucruri pe care alţii nu le văd şi nu le aud

Nu înseamnă neapărat că ai puteri supranaturale, ci mai degrabă că este ceva în neregulă. Dacă ţi se întâmplă asta foarte des, este cazul să mergi la medic.

7. Eşti obsedată de o persoană

Este normal ca atunci când eşti îndrăgostită să te gândeşti mult la cel drag. De asemenea, este normal să ai o vedetă drept idol, mai ales dacă eşti la vârsta adolescenţei. Dar când te gândeşti fără oprire la cineva anume, iar tot ceea ce faci are cumva legătură cu acea persoană, ar putea fi mai degrabă un motiv de îngrijorare.


8. Tolerezi suferinţa oamenilor sau a animalelor

Dacă suferinţa unor oameni sau animale nu îţi provoacă nicio reacţie sau mai grav, îţi face plăcere, este un semnal grav de alarmă. Nu este neapărat vorba despre filmele de groază, despre care ştii că sunt trucaje, ci despre imaginile absolut reale.