5 semne că munceşti prea mult

Vrei să fii întotdeauna prima. Îţi place să ştii totul despre toate. Te enervează când cineva ţi-o ia înainte atunci când vine vorba despre proiectele de la job.
Vrei să fii întotdeauna prima. Îţi place să ştii totul despre toate. Te enervează când cineva ţi-o ia înainte atunci când vine vorba despre proiectele de la job. Eşti perfecţionistă şi stai până seara târziu la birou ca să te asiguri că ţi-ai atins toate obiectivele de pe ordinea de zi. Îţi place să te implici în foarte multe proiecte, dar la un moment dat simţi că eşti la capătul puterilor şi totuşi te ridici şi o iei de la început. Acestea sunt o parte dintre caracteristicile unei persoane care, uneori, trăieşte pentru şi cu job-ul pe care îl are... Din păcate, însă, acest stil de viaţă poate fi o capcană pentru tine ca individ şi, uneori, este bine să spui "Stop joc!" şi să-ţi reanalizezi prioritaţile.

Hai să vedem împreună care sunt cele cinci semne care ar trebui să-ţi dea de gândit în acest sens.


1. Străinii îţi spun că arăţi foarte obosită, că eşti sfârşită. Una este să-ţi spună prietenii că nu eşti ok şi alta este să observe acest lucru până şi persoanele care nu-ţi sunt tot timpul în preajmă. Cea mai întâlnită expresie care ar putea să-ţi dea de gândit, dacă vine de la un străin, este: "Doamnă, tot timpul sunteţi pe fugă. Ce se întâmplă?"

2. Parcă te doare tot corpul. De foarte multe ori ignorăm durerile musculare sau migrenele repetate. Credem că un analgezic poate rezolva situaţia. Nici gând, rezolvă efectul, dar nu şi cauza.
Este dovedit ştiinţific faptul că stresul, suprasolicitarea provoacă tot felul de dereglări în organism care, in extremis, duc la aceste rezultate.

3. Te simţi împlinită, complet relaxată, atunci când ai o frântură de timp liber să rasfoieşti revista preferată. În această categorie pot intra, cu uşurinţă, privitul la televizor - în general un program prost care să nu te solicite intelectual, cititul unei cărţi sau, de ce nu, privitul în gol, statul efectiv degeaba.

4. Râzi la drame şi plângi la comedii sau nu mai reuşeşti să faci diferenţa între ele. În plus, cu cât sunt mai sângeroase şi nemiloase sunt dramele, cu atât mai bine.
Ce te faci când le recomanzi prietenilor o peliculă pe care tu ai găsit-o amuzantă, iar ei de-a dreptul terifiantă? Îţi dai seamă că ceva nu este în regulă cu tine, clar.

5. Ajungi acasă şi pur şi simplu nu vrei să vorbeşti. Nu te interesează să le împărtăşeşti celor din familia ta experienţele prin care ai trecut în ziua respectivă, ai obosit să-i explici soţului tău că trebuie să schimbaţi maşina, că trebuie să treceţi la reamenajarea casei. El oricum nu va fi de acord şi mai bine preferi să o laşi baltă. Reţine: nimeni din familia ta nu este vinovat că tu nu-ţi poţi gestiona corect timpul şi nu-ţi poţi stabili o listă de priorităţi.

Câte dintre noi nu se regăsesc în aceste cinci semne despre care am vorbit mai sus. Tu ce ai de gând să faci ca să schimbi situaţia?