Bouillabaisse de cod

Bouillabaisse este o specialitate frantuzeasca foarte apreciata. Iata o reteta pentru pregatirea unui astfel de fel, daca iti plac mancarurile de peste mai complexe - desi nu este deloc greu de pregatit.
Bouillabaisse este o specialitate frantuzeasca foarte apreciata. Iata o reteta pentru pregatirea unui astfel de fel, daca iti plac mancarurile de peste mai complexe - desi nu este deloc greu de pregatit.

Ingrediente:


1 lingura ulei de masline
1 ceapa mare, taiata felii
2 catei de usturoi, zdrobiti
1/2 cana vin alb
800 grame rosii taiate marunt
300 grame carne de pui
800 grame file de cod, dezosat si curatat de solzi, taiat in cuburi de 3 cm
1/4 cana frunze de busuioc, zdrobite

Mod de preparare:


1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc moderat. Adauga ceapa si prajeste-o, amestecand, 2-3 minute, pana ce se inmoaie.
Adauga usturoiul si prajeste totul un minut.

2. Adauga vinul si tine vasul pe foc un minut. Pune apoi rosiile si puiul. Fierbe, amestecand ocazional, 5 minute. Adauga pestele si fierbe totul inca 5 minute, sau pana ce pestele este bine patruns. Adauga sare si piper.

3. Toarna cu un polonic portiile in farfurii si adauga busuiocul deasupra. Se serveste cu paine prajita.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod