Burger de somon
Un burger delicios nu înseamnă numai carne de vită consistentă. Savurează un burger de somon de 5 stele simplu de pregătit...
Chef Paul Siserman vă recomandă Ostropel cu inimi de curcan
Tocmai am celebrat Măcinicii, sărbătoare considerată popular începutul Anului Agrar, altfel spus ultima zi a Babei Dochia,...
Raţă cu sos de ciocolată
O reţetă foarte simplă şi gustoasă, care trebuie încercată!Chef Paul Siserman vă propune Pulpă de curcan cu castane prăjite
Castana poate fi numită “prințesă”. În primul rând, pentru că acest copac este considerat regele pădurii – castanul...
Chef Paul Siserman vă recomandă Paella cu caracatiță, pui și chorizo
Nu știu câți dintre voi ați vizitat Valencia. Cei care ați făcut-o, cu siguranță păstrați încă vie amintirea unui...
Chef Paul Siserman vă recomandă Tortelloni cu ricotta, spanac, hering afumat și migdale
La început de februarie, luna în care celebrăm iubirea, vă propun să intrăm în bucataria italiană și să gătim...
Chef Paul Siserman recomandă Salată de creveți cu calamari și sos de Liguria
Regiunea Liguria, casa Cinque Terre, Portofino și Genova, este și gazda unora dintre cele mai bune preparate culinare din Italia...
Chef Paul Siserman recomandă: Supa cremă de dovleac cu crutoane și seminţe de dovleac
Dovleacul nu a avut dintotdeauna aspectul și gustul de azi și nici întrebuințările actuale. Arheologii au descoperit că cele...
Chef Paul Siserman vă propune Supa de midii
Mai sunt câteva zile până la Crăciun. Poate v-ați fi așteptat să vă ofer, mai ales în această săptămână, o rețetă...
Chef Paul Siserman vă recomandă "Lucskos"
Varza este cultivată de peste 4.000 de ani. Deși i se face asociere cu Irlanda, celții au fost cei care au adus varza pe...
Chef Paul Siserman vă recomandă Spaghete Oglio-Aglio-Peperoncino
Despre Italia v-am mai povestit. Și o voi face în continuare, cu atât mai mult cu cât bucătăria lor mi se pare a fi una...
Chef Paul Siserman vă recomandă Lasagna
Vă mai amintiți de celebrul Garfield? Recunosc că îmi place să mă uit la filmele create mai mult pentru copii și asta cu...
Tartă cu dovleac şi nuci by Chef Paul Siserman
America. Europa. Secolul al XVI-lea. Secolul al XIX-lea. Abolirea Sclaviei. “Thanksgiving”. Ce au în comun toate acestea?...
Chef Paul Siserman vă propune Rulouri Asiatice
Fiind un fan al mâncării asiatice, în general, şi pentru că mi s-a făcut dor de Japonia, în această săptămână va invit...
Tagliatelle cu spanac şi creveţi by Chef Paul Siserman
Tagliatelle au fost întotdeauna categoria de paste cea mai reprezentativă pentru oraşul Bologna. Originea acestora este...
DESERT
-
Retete de inghetata: fara lapte, oua, zahar
Cele mai simple si sanatoase retete de inghetata pe care le prepari acasa in maxim 10 minute. -
Placinte si trigoane cu foi subtiri
Foile de placinta, gata preparate, proaspete sau congelate, pe care le gasesti in magazine, sunt o solutie excelenta - in plus si ieftina, pentru diversificarea meniului familiei tale. Un alt avantaj, extrem de valoros este faptul ca timpul pentru prepararea unor bunatati, dulci sau sarate, este foarte mic. Singurul lucru de care ai nevoie este inspiratia - iar aici, Eva.ro iti vine in ajutor.
Tort de pişcoturi cu iaurt, cremă de ciocolată şi Lichi by Chef Paul Siserman
Atât maiaşii, cât şi aztecii credeau cu tărie că sămânţa de cacao are puteri magice şi divine.
SALATE
-
Prepara salate delicioase in cateva minute!
Chiar daca vara s-a sfarsit, poti profita inca de vremea calda, placuta, pentru a savura delicioasele salate de cruditati. Daca te numeri printre fanii salatelor, probabil ca vara aceasta te-ai... -
Salate de care nu te (mai) saturi...
Te gandesti ca acum, in prag de iarna, salata este o mancare mult prea usoara si... racoroasa? Dar daca ti-am propune retete de salate consistente, delicioase si potrivite acestui anotimp?...
Tort de morcovi by Chef Paul Siserman
Tortul este unul dintre preparatele asociate imediat cu ideea de aniversare. Dar stiati oare ca el a aparut sub forma unei paini...
CAFEA
-
Bautura din inghetata si cafea
Un shake cremos si racoros, ideal pentru zilele fierbinti de vara! Ingrediente si cantitati: 5 cupe inghetata de ciocolata, 5 cupe inghetata de vanilie, 1/2 ceasca rom, 2 linguri cafea macinata, granule de cafea instant... -
Shake de cafea cu lapte
Este delicios si se pregateste in doar cateva minute, utilizand un blender. Ingrediente si cantitati: 1 ceasca de cafea, tare si rece, 1 ceasca lapte rece, 10 cuburi de gheata, 1 plic cu praf de budinca de ciocolata, 2 lingurite cu pudra de cacao, alune macinate, dupa gust, zahar, dupa gust...
Chef Paul Siserman va recomanda Somon cu legume si sos de lamaie
Acum cateva zile am vazut un documentar fascinant despre ursii polari. Priveam cu atentie modul in care isi procura hrana, mai...
RETETE VEGETARIENE
-
Retete pentru mancaruri "verzi"
Va indemn cu tot dragul, pentru binele vostru si al familiei voastre, sa mergeti in piata si sa cumparati tot ceea ce gasiti verde: loboda, urzici, spanac, ceapa verde, stevie, untisor, leurda, leustean, patrunjel, marar si salata. -
Retete gustoase cu soia si tofu
Extrem de hranitoare, soia reprezinta o alternativa excelenta pentru persoanele care prefera sa reduca sau sa elimine consumul de carne. Avand in vedere faptul ca ne aflam in Postul Pastelui...
Cordon Bleu cu piure de mazăre şi sos de ardei by Chef Paul Siserman
Franţa, patria modei, a parfumurilor şi a mâncărurilor rafinate. Nu trebuie să fii un “connaisseur” în materie de...
PASTE
-
Penne cu asparagus
Un antreu excelent sau un fel de mancare satios si gustos. -
Macaroane cu creveti
In cazul in care iti este pofta de paste, dar, in acelasi timp, iti doresti sa experimentezi o noua reteta, iti oferim o alternativa excelenta: macaroane cu creveti.
Churros cu sos de ciocolată neagră by Chef Paul Siserman
Deunăzi mi-a răsunat în urechi o melodie pe care ştiu că o cunoaşteţi: “Speedy Gonzales”. M-am trezit cu un zâmbet...
SUPE SI CIORBE
-
Supa vietnameza cu vaca
Se mai numeste "Pho Bo" si se poate spune ca este una din mancarurile traditionale vietnameze. In fapt, este o supa de vaca cu taietei. Nu se prepara greu... -
Supa thailandeza de morcovi
Cu niste ingrediente normale, se poate ajunge la o adevarat capodopera culinara. Daca te pricepi la bucatarit, o poti imbunatati dupa gustul propriu. Eu...
Gnocchi alla sorrentina by Chef Paul Siserman
Acum câteva zile mi-a “picat” în mână o carte despre Pompeii. Recitînd povestea celebrului oraş roman, mi-am reamintit...