Tot ce trebuie să ştii despre extensiile de păr: cum le alegi și cum le întreții

Când visezi să ai plete lungi, dar nu ai răbdare ca părul tău să crească sau dacă vrei mai mult volum, pentru că ai părul rar, subțire și fin, extensiile sunt soluția perfectă.
Tehnologia în acest domeniu a avansat atât de mult încât s-a ajuns de la banalele clipsuri la aplicarea şuviţelor prin tehnica împletirii sau aplicarea cu un adeziv special. Iată care sunt sfaturile specialiștilor de la Yucca Wellness Center pentru alegerea, aplicarea și întreținerea corectă a extensiilor de păr:

Cere părerea unui specialist 

Expertul în hairstyling îţi va oferi cea mai bună variantă, în concordanţă cu stilul tău de viaţă şi cu textură părului tău. Astfel, un păr subţire suportă mai bine extensiile pe bază de keratină şi adeziv, în timp ce un fir de păr fragil va suporta mai bine extensiile clip-on.

4 puncte cheie de urmărit: naturaleţe, lungime, intensitatea culorii şi volumul

Extensiile de calitate poartă în principal embleme de atestare şi diferenţiere. La un prim contact fizic se poate recunoaşte un fir de calitate prin simplul fapt că seamănă cu părul natural sănătos: trebuie să fie mătăsos şi să strălucească.
Un alt aspect demn de luat în calcul este adezivul. Este de preferat folosirea unui adeziv non-invaziv. De cele mai multe ori, aplicând adezivul la baza firului de păr, acesta poate subţia rădăcina prin substanţele toxice emanate. 

Din punct de vedere al lungimii, pentru un efect spectaculos se recomandă extensiile în lungime de două ori mai mare decât părul natural. Astfel, părul va căpăta volum, se va putea coafa mult mai uşor și vei putea încerca diverse coafuri precum cozile împletite sau cocurile elaborate care nu pot fi realizate pe păr mediu sau scurt.

Coafarea și schimbarea culorii extensiilor de păr

Extenstiile din păr natural se comportă exact ca părul tău natural. De aceea, ai liber la creativitate şi poţi alege orice tehnică de colorare doreşti.
Un alt avantaj al extensiilor permanente este că sunt aplicate foarte aproape de scalp, astfel încât chiar dacă prinzi părul în coc de balerină nu se va observa locul de aplicare al extensiei. 

La mare şi la piscină, poartă o cască de protecţie – soarele este inamicul numărul 1 al extensiilor pentru că usucă firul de păr. Dacă părul natural este protejat prin secreţia de sebum şi uleiuri naturale de la rădăcină, în cazul extensiilor lucrurile stau puţin diferit. De asemenea, clorul poate ataca firul de păr şi poate dăuna calității acestuia.

Evită să dormi cu părul umed 

Usucă întotdeauna părul înainte de a te culca, pe cât posibil în mod natural sau cu feohnul de la cel puţin 30 cm distanță şi pe o treptă inferioară de căldură. Astfel vei evita încurcarea lui pe timpul nopţii şi ulterior ruperea.

Investeşte în produse de întreţinere de calitate 

Întreţinerea extensiilor este un pas necesar odată ce te-ai hotărât să le incluzi în podoaba ta capilară. Ar putea să te uimească faptul că balsamul de acasă subţiază extensiile.
De aceea, este nevoie de produse speciale pentru a menţine extensiile frumoase.

Ţine departe de rădăcina firului şi extensiilor produsele de styling 

În special cele ce conţin silicon, care duc la încurcarea şi ruperea firului de păr. Totodată, aplicarea acestora la rădăcina nu se recomandă nici măcar în cazul părului normal pentru că are loc sufocarea rădăcinii, părul nu mai are acces la substanţe nutritive şi se desprinde de scalp. 

Cea mai mare lungime pentru extensiile de păr se încadrează între 67-77 cm. Tot ce trece de această dimensiune va cauza o presiune asupra scalpului. 
Pentru femeile cu înălţimea de 1,60 m, lungimea optimă pentru extensiile de păr este de 55 cm, iar dacă ai părul mai scurt de 8 cm, nu îţi vei putea aplica extensii.