Stergerea pielii cu lotiuni sau doar cu servetele demachiante nu este suficienta si lasa reziduuri care favorizeaza aparitia sau agravarea acneei.
„Atentie la demachierea zilnica! Nu este suficient sa stergem machiajul cu servetele, lapte sau lotiuni demachiante! Este o greseala majora pe care o fac foarte multe femei si care provoaca diverse probleme ale tenului, de la sensibilitate sau dermatita pana la acnee. Trebuie sa clatim tenul cu apa dupa fiecare demachiere pentru a indeparta resturile de farduri si de produs de curatare”, a mentionat Oana Spanu pe pagina sa de facebook.
Specialistul continua mentionand cum este bine sa curatam tenul.
„Inainte de clatirea cu apa, putem sterge machiajul cu produse de demachiere potrivite tipului nostru de ten.
Se evita produsele alcoolice sau abrazive la tenul sensibil ori la cel cu acnee, iar pentru cel gras putem folosi lotiuni astringente care diminueze porii, sa inhibe secretia de sebum si sa spele surplusuri de lichide de la nivelul pielii. Servetelele demachiante nu sunt de folosit zilnic, ci doar in situatii de urgenta. De exemplu, cand suntem in deplasare si avem nevoie sa schimbam rapid machiajul. Cu servetelele umede nu reusim sa eliminam toata cantitatea de machiaj, reziduurile. Tenul are nevoie de clatire cu apa de la robinet sau apa plata. Altfel, pastram reziduurile prin neclatire, porii raman incarcati, ca un dop la suprafata glandei sebacee. Iar de aici se favorizeaza leziunile de acnee. Inclusiv cunoscuta acneea cosmetica”, a declarat medicul dermatolog Oana Spanu (www.oanaspanu.ro), in cadrul unui interviu acordat Andreei Marin.Dr. Oana Spanu este medic specialist Dermatologie, doctorand la UMF Carol Davila, absolvent al cursurilor importante din domeniu, participand cu lucrari la congresele internationale de specialitate.
Dr. Oana Spanu trateaza, printre altele, toate formele de acnee si urmele lasate de acnee pe ten sau pe pielea corpului.