Si artista Claudia Pavel stie acest lucru, asa ca a apelat la terapia cu Lumina Intens Pulsata (IPL) pentru a scapa de pilozitatea nedorita. La aceasta tehnica de indepartare a parului de pe corp au apelat si marile vedete de la Hollywood, precum Eva Mendes, Teri Hatcher si Christina Aguilera, personalitati care reprezinta un simbol al frumusetii feminine. Specialistii clinicii de dermatologie estetica, DermaLife, dispun de ultima procedura folosita in epilare definitiva care se dovedeste a fi mai eficienta decat metodele folosite in trecut.
Vedeta are micile ei secrete de intretinere, ca orice femeie care se respecta: "Am apelat cu la doamna Dr. Mitroi Nectara, specialist al clinicii DermaLife pentru ca am incredere in experienta dansei si a echipe cu care lucreaza. Mi s-a comunicat ca tratamentul de epilare definitiva cu IPL dureaza cateva luni, astfel ca perioada optima pentru inceperea unei proceduri este toamna sau iarna, urmand ca in vara sa puteti arata perfect in costumul de plaja! Exact ce imi doresc! Am scapat de pilozitatea de pe brate si pufuletul din zona tamplelor, metoda la care au apelat Jennifer Lopez si Selena Gomez", a declarat Claudia Pavel.
IPL este de fapt un laser cu raze dispersate care este folosit de tehnicieni pentru a “arde” parul nedorit. Timpul de expunere, nivelul de energie, si lungimea de unda pot fi selectate individual pentru maxima acuratete. Un avantaj major al IPL este ca nu afecteaza zona din jurul folicului de par.
"Epilarea definita este o procedura non-invaziva prin care se elimina pilozitatea nedorita de pe orice zona a corpului. Este o metoda simpla, ce presupune un discomfort minim pentru pacient, nu necesita anestezie si nici timp de recuperare post-procedura. Efectele se mentin pe termen lung si pot fi tratate chiar zone intinse. Se adreseaza atat doamnelor, cat si domnilor, este insa, contra-indicata femeilor insarcinate sau care alapteaza si in anumite situatii care presupun boli sau consumul unor medicamente ce produc fotosensibilitate. De asemenea, trebuie evitata expunerea la razele soarelui pe toata durata tratamentului pentru a se diminua eventualele efecte secundare ce pot sa apara pe o piele bronzata. Este, in principiu, o procedura adecvata pentru sezonul rece", a spus doamna Dr. Mitroi Nectara, medic specialist dermato-venerologie in cadrul DermaLife.