Și cum legile lui Murphy se aplică și în cazul tău, acest lucru se întâmplă cu fardul negru și când ești grăbită, nu mai ai timp să te demachiezi sau retușezi.
Hai să vedem ce poți face pentru ca asta să nu ți se mai întâmple, iar tu să-ți poți pune creativitatea în valoare! O să-ți descriu două metode încercate de mine, iar tu o poți alege pe cea care consideri că ți se potrivește.
Culorile de pleoape (fardurile) migrează din două motive: fie sunt prea prăfoase și nu se lipesc nici pe pensulă și nici pe pleoapă, fie pensula pe care o folosești distribuie fardul în toate direcțiile, în loc să îl lipească unde ai nevoie.
Prima metodă este să-ți protejezi zona cearcănelor. Mai exact, după ce ai aplicat crema de zi, fond de ten, anticearcăn, pudră și te pregătești pentru machiajul ochilor, aplică un strat gros (foarte gros) de pudră pulbere, puțin mai deschisă decât pudră pe care ai aplicat-o pe față, pe zona cearcănelor.
Pudra în exces are rolul de a-ți proteja zona de orice culoare pe care vroiai, de fapt, să o aplici pe pleoape. După ce ai terminat machiajul ochilor (înainte de a aplica mascara), ia o pensulă evantai și înlătură pudra în exces de pe cearcăne. Apoi aplică blush-ul, mascara, rujul și ești gata! Deși această metodă nu dă greș niciodată, are dezavantajul că încarcă foarte, foarte mult zona cearcănelor, o deshidratează și este foarte posibil să îți apără pe față niște riduri false, lăsând astfel impresia că ești mai în vârstă decât ești, de fapt.A doua metodă este...să nu-ți aplici bază. Deși în primii doi ani de experiență am folosit metoda de mai sus, mereu am căutat o metodă să protejez cearcănele și ridurile de expresie, fără a face exces de pudră și fără a deshidrata zona.
Metoda pe care o folosesc acum în aproape toate situațiile este următoarea: întâi ochii și apoi fața! Mai exact, las tenul liber și încep machiajul ochilor. Aplic cremă contur ochi, fond de ten, atincearăn și pudră strict pe pleoape, după care aplic fardul bază (am discutat despre el în textele anterioare). După ce am terminat machiajul ochilor (cu tot cu iluminare, umbrire, contur, glitter și ce mai vreau să pun pe acolo), demachiez toată fața, având însă grijă să nu stric machiajul ochilor. În felul acesta, pot să machiez ochii cum vreau, fără să stau cu grija că un fard (în general cel negru care este foarte pigmentat și pătează) o să migreze pe baza de machiaj. După ce am demachiat fața, aplic crema de zi, fond de ten, anticercăn, pudră, blush, mascara, ruj și...gata! Am realizat un machiaj impecabil fără să încarc tenul.Pentru persoanele care au mimă tristă (ochii ușor descendenți) și își doresc să-și ridice puțin ochii cu ajutorul machiajului, cea de-a doua metodă le poate veni în ajutor. De ce? Pentru că, după ce au machiat ochii, pot aplica anticearcănul puțin ascendent înspre colțul extern al ochiului, astfel creând senzația că ochiul se termină puțin mai sus.
Despre machiajul de corecție al diferitelor forme de ochi vom discuta în textele următoare.
Text realizat de www.siminabradeanu.ro