Ochelarii ca un accesoriu

Am întâlnit multe femei dezamăgite de faptul că sunt obligate să poarte ochelari, iar asta le împiedica, din punctul lor de vedere, să arate așa cum ar trebui. Încă de mici ne uitam un

rotator_womanWithGlassesAm întâlnit multe femei dezamăgite de faptul că sunt obligate să poarte ochelari, iar asta le împiedica, din punctul lor de vedere, să arate așa cum ar trebui.

Încă de mici ne uitam un pic diferit la colegele noastre de clasă care purtau ochelari, motiv pentru care au început să creadă că sunt mai puțin frumoase. Sau “ce frumoasă aș putea să fiu, dacă nu aș purta ochelari!”

Îți propun să privim situația din alt punct de vedere. Dacă tot trebuie să porți ochelari, de ce să nu îi transformi în cel mai frumos accesoriu al tău, pe care îl porți zilnic și de care să fie invidioase toate colegele și prietenele tale? Există pe piață atâtea modele, forme și culori de rame pentru ochelari, încât o să-ți fie foarte ușor să atragi atenția tocmai datorită ochelarilor tăi, folosiți drept accesoriu! Tot ce ai de făcut este să arunci un ochi în garderoba ta, să-ți formezi o idee legată de stilul tău vestimentar și de personalitate ( sunt convinsă că ai făcut-o deja) și să-ți alegi o ramă de ochelari în ton cu ceea ce ești!

Și venind vorba de ochelari și de faptul că ești pe un blog despre machiaj, hai să-ți dau câteva trucuri despre cum ai putea să te machiezi în funcție de lentila ochelarilor tăi.

Dacă ne referim la o lentilă pentru miopie, atunci trebuie să știi că ochii tăi, văzuți prin lentilă, par puțin mai mici. Astfel, datoria ta este să îți faci un machiaj care să scoată ochii în evidență și să îi mărească.

Poți să faci acest lucru prin conturarea atât a pleoapei superioare, cât și a celei inferioare și, pentru a da senzația de ochi alungit, ai putea să folosești culori din ce în ce mai închise pe pleoapa superioară, începând din colţul intern al ochiului, către exterior. În felul acesta, vei avea o pată de culoare închisă pe colţul extern al pleoapei superioare.

Dacă lentila este pentru hipermetropie atunci, văzuți prin lentilă, ochii tăi vor părea mai mari. Tehnica de machiaj este următoarea: conturează pleoapa superioară, însă pe cea inferioară conturez-o pe interior (pe conjunctivă), cu ajutorul unui creion khol.

Nuanțele trebuie să fie închise și se va evita machiajul de alungire, mai ales lumina din coltul intern al ochiului.

Indiferent de tipul de lentilă, iată câteva sfaturi pentru persoanele care poartă ochelari.

Mascara se aplică într-un singur strat și se încearcă folosirea uneia pentru volum. În funcție de modelul de ramă a ochelarilor și de lungimea genelor, e posibil ca acestea să atingă lentila și să o murdărească de mascara.

Deoarece se pune accent pe ochi, buzele trebuie să poarte un machiaj în culori naturale.

Anticearcănul este obligatoriu, iar acesta trebuie să acopere orice urmă de cearcăne.

Dacă nu sunt perfect acoperite, lentilele vor scoate cearcănele și mai mult în evidență.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod