Machiajul influențat de lumină

Sunt convinsă că ai realizat cum machiajul tău arată diferit, în funcție de locul în care te privești în oglindă. Dacă, de exemplu, te admiri în oglinda pe care o ai în cameră, o să

Sunt convinsă că ai realizat cum machiajul tău arată diferit, în funcție de locul în care te privești în oglindă. Dacă, de exemplu, te admiri în oglinda pe care o ai în cameră, o să realizezi că machiajul tău este cu mult diferit față de cel pe care l-ai văzut când te-ai uitat în oglinda de la birou. De ce?

Culorile sunt influențate, în primul rând, de lumină. De intensitatea și de tipul acesteia. În timp ce lumina galbenă care se regăsește în majoritatea locuințelor face ca machiajul (culorile) sa pară calde și naturale, aceleași culori se vor vedea puțin mai reci și nenaturale într-o lumină albă, de neon (lumina care se regăsește în majoritatea birourilor, corporațiilor).

Astfel, în funcție de lumina în care știi că urmează să îți petreci timpul, poți să te gândești și la schema de culori a machiajului tău. De exemplu, dacă lucrezi într-o corporație unde lumina albă este predominantă, atunci este indicat să folosești culori cât mai naturale, nesidefate și de o intensitate redusă.

Poți oricând să folosești majoritatea nuanțelor de maro și chiar și negru, însă încearcă să eviți pe cât posibil nuanțele de albastru, verde și derivate din acestea. Din păcate, această gamă de culori, văzută de o lumină albă, o să-ți facă trăsăturile mai dure decât sunt în realitate.

În funcție de intensitatea luminii galbene (de exemplu, lumina de acasă este mai intensă decât cea dintr-un restaurant) și intensitatea machiajului tău trebuie să difere. Dacă te duci într-un loc unde lumina nu o să fie foarte puternică, atunci este recomandat să porți un machiaj puțin mai puternic și să-ți conturezi mai bine ochii.

Atunci când ești văzută de o lumină galbenă, poți să folosești orice culori vrei, atâta timp cât acestea se contopesc cu personalitatea, atitudinea și colorimetria ta (nuanța pielii, a părului și a ochilor).

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod