De ce? Anticearcănul este produsul care nu doar că ascunde nivelul de oboseală fizică pe care îl resimte corpul nostru, ci şi iluminează zona în care a fost aplicat. Volumetric vorbind, zona cearcănelor este uşor în interior, în comparaţie cu restul feţei.
Asta înseamnă că indiferent dacă eşti obosită sau nu, utilizarea anticearcănului este obligatorie pentru iluminarea şi scoaterea în relief a zonei respective. Un alt avantaj este acela că, odată iluminată zona din imediata vecinătate a ochiului, acesta o să fie scos în evidenţă, ajutându-te astfel să pui accent pe privire.Ca şi textură, atincearcănul poate să fie lichid sau solid, în funcţie de necesităţile tale. Dacă zona este deshidratată, foloseşte un produs lichid.
În ceea ce priveşte nuanţa, aceasta trebuie să fie cu o jumătate de ton/maxim un ton mai deschisă decât nuanţa fondul de ten.
Aplicarea anticearcănului: se trasează o linie fină cu produs din colţul intern al ochiului spre exterior, exact în locul în care zona cearcănelor se îmbină cu obrazul.
Prin mişcări de tapotare, produsul se întinde ascendent către zona de implantare a genelor, în sensul invers al formării ridurilor (din exterior către interior). În felul acesta, vei evita strângerea anticearcănului în ridurile de expresie şi crearea senzaţiei că ridurile sunt mai adânci decât sunt în realitate.Pentru rezultate maxime, foloseşte anticearcănul inclusiv pe pleoapa mobilă (pleoapa superioară) şi asigură-te că vena care se află în zona dintre baza nasului şi unghiul intern al ochiului este perfect acoperită.
Personal, folosesc anticearcănul după ce am aplicat baza de machiaj (sau crema de zi) şi fondul de ten.
Am adoptat această metodă pentru că textura anticearcănului este mai densă decât cea a fondului de ten şi, din dorinţa de a nu încărca prea mult tenul, folosesc o cantitate mai mică de anticearcăn.Citeşte mai mult pe : http://siminabradeanu.ro/