1.Natural look
Aşadar, primul machiaj este cel natural, cu accent pe conturul feţei şi luminozitate. Acest machiaj este potrivit persoanelor care nu au probleme majore cu tenul, deoarece presupune o acoperire mai light a tenului. Este în acelaşi timp cel mai greu de realizat, pentru că se urmăresc conturile naturale ale feţei şi se folosesc nuanţe din tonul pielii. Aşa că, haideţi să vedem cum putem să arătăm impecabil fără să părem machiate!
1.Tenul
Alegeţi două nuanţe de fond de ten pentru acest tip de machiaj, una cu un ton mai deschis decât nuanţa pe care o aveţi şi cealaltă mai închisă. Începeţi prin a aplica un strat subţire de fond de ten pe toată faţa (cel deschis). Apoi, cu celălalt fond de ten desenaţi practic contul feţei, de la tâmple coborând sub pomeţi si mai jos pe linia mandibulei. Imaginaţi-vă de fapt o formă a cifrei 3 care vă conturează perfect trăsăturile. Cu ajutorul unei pensule circulare sau a unui bureţel omogenizaţi cele două culori astfel încăt să devină invizibile trecerile între cele două nuanţe. Dacă este necesar aplicaţi sub ochi un strat subţire de anticearcăn şi nu uitaţi să fixaţi tenul cu un strat subţire de pudră. Puteţi, de asemenea, să folosiţi o nuanţă mai deschisă de pudră pe centru feţei care vă va oferi luminozitate.
2.Sprâncenele
Folosiţi un gel de sprâncene de nuanţa apropiată părului şi conturaţi-le cu ajutorul unei pensule speciale. Puteţi obţine acelaşi efect şi cu un fard de sprâncene. Aveţi grijă să nu exageţi cu aplicarea lor, altfel veţi arăta vulgar, şi nu acesta este scopul acestui machiaj. Ca rezultat trebuie să obţinem nişte sprâncene perfect conturate ca şi formă dar în acelaşi timp cât mai naturale ca şi volum.
3.Ochii
Veţi avea nevoie de două nuanţe naturale de fard pentru machiajul ochilor. Unul în ton de beige, ivoire şi un altul capuccino, taupe (le veţi găsi denumite astfel în majoritatea paletelor pentru ochi). Folosiţi fardul deschis pe pleoapa mobilă şi sub linia sprăncenelor (în arc), iar pe cel închis în pliu (cel mai uşor este să simţiţi cu degetele osul arcadei şi să apicaţi fardul sub acesta) şi pe pleopa inferioară. Nu uitaţi să uniformizati perfect cele două nuanţe şi să uniţi linia de pe pleoapa inferioară cu cea din pliu. Ca rezultat trebuie să obţinem o umbră şi o profunzime naturală a formei ochiului. Urmează apoi conturul ochilor. Cu ajutorul unui creion dermatograf negru umpleţi linia genelor pentru a le oferi densitate şi a obţine un contur natural. Pe mucoasă aplicaţi un creion ivoire pentru luminozitate. Ultimul pas este rimelul, aplicat în două straturi subţiri. Nu uitaţi să eliminaţi excesul de produs pe un şerveţel înainte de aplicare şi să aşteptaţi ca primul strat să fie uscat înainte de începe cu cel de-al doilea. De asemenea, cleştişorul de gene este indispensabil dacă vă doriţi nişte gene perfecte.
4.Pomeţii
Pentru contur puteţi folosi acelaşi fard închis pe care l-aţi folosit pentru ochi. Aplicaţi acest fard cu o pensulă de blush pe zonele în care aţi folosit fondul de ten mai închis. Trasaţi, aşadar, o nouă formă a cifrei 3, pe care să o estompaţi foarte bine. Pe pomeţi aplicaţi un start subţire de blush într-o nuanţă caldă, de piersică. Iar pentru luminozitate puteţi folosi fardul deschis de ochi pe care să îl aplicaţi foarte fin şi, cu ajutorului degetelor, deasupra pomeţilor.
5.Buzele
O nuanţă naturală este extrem de potrivită acestui machiaj. Aplicaţi mai întâi un strat subţire de ruj într-o nuanţă nude, pe care să o fixaţi cu puţină pudră. După care un nou strat de ruj şi puţin gloss pe centru.
Sper să vă placă machiajele pe care le-am ales pentru voi şi vă aştept săptămâna viitoare pentru următorul machiaj. Până atunci mă puteţi urmări şi pe Facebook (https://www.facebook.com/pages/Raluca-Luca-Make-up-artist/100239163409136) sau pe site (www.ralucaluca.com şi www.bridangels.ro).
Vă îmbrăţişez cu drag!
Sursa foto: www.glamography.ro