Reinventeaza-ti forma ochilor

Daca nu ai ochi mari si luminosi, este foarte simplu sa ii redefinesti. Si nu trebuie sa iti petreci ore intregi in fata oglinzii, in incercarea de a obtine niste ochi adanci si expresivi.
Daca nu ai ochi mari si luminosi, este foarte simplu sa ii redefinesti. Si nu trebuie sa iti petreci ore intregi in fata oglinzii, in incercarea de a obtine niste ochi adanci si expresivi. Mirela Vescan, make-up artist Margaret Astor, te invata cum sa realizezi un machiaj corector al ochilor, care le va da forma si profunzimea pe care ti le doreai.

1. Ochii proeminenti dau un aer naiv si tanar. Pentru aceasta forma trebuie, in primul rand, sa alungim ochii, cu ajutorul creionului dermatograf. Subliniem cu o linie genele superioare, de la jumatatea ochiului spre exterior, iar pe partea mobila a pleoapei aplicam o culoare inchisa, pe care o prelungim putin in exterior, astfel incat ochiul sa capete profunzime. Portiunea dintre partea mobila a pleoapei si sprancene se acopera cu o culoare mai deschisa, iar imediat sub spranceana aplicam o culoare foarte deschisa, pentru a oferi inaltime arcadei.


2. Ochii mici dau un aspect trist, inchis si ganditor fetei. Pentru "a largi" ochiul, trebuie sa dam cu creion in jurul pleoapelor. In partea interna a ochiului, aproape de radacina nasului, folosim un dermatograf de culoare mai deschisa, pe cand spre unghiul extern al ochiului utilizam o culoare accentuata. Linia pe care o trasam trebuie sa fie ascendenta si mai groasa.
Pe partea inferioara, ducem o linie de creion foarte inchisa care nu se va uni cu linia de pe pleoapa superioara, ci va merge usor spre tample. Pe arcada aplicam un fard de culoare deschisa, iar sub linia sprancenelor, o nuanta foarte deschisa. Vom farda cu un creion alb interiorul pleoapei inferioare.
Pe pleoapa mobila, spre coltul intern, se aplica fard intr-o culoare foarte deschisa, iar scobitura orbitei o accentuam doar in coltul extern. Sprancenele vor fi putin ascendente.

3. Ochiul cu pleoapa cazuta.
Vom creiona ochiul, pe linia peoapelor, fara a depasi pliul. Si, deoarece aceste pleoape nu au scobitura ochiului vizibila, o vom inventa, folosind o combinatie naturala de farduri (bej si olive). In schimb, pentru arcade folosim un alb mat. Vom incerca "exploatarea" estetica a pleoapelor inferioare, folosind tonuri atipice (lila, turcoise, aquamarin). Sprancenele se vor pensa cat mai ascendent.

4. Ochii foarte apropiati. Vom ridica la maximum linia ochiului, evitand sublinierea unghiului intern. Pe jumatatea interna a pleoapelor se va aplica un fard de pleoape foarte deschis. Scobitura orbitei se va puncta in unghiul extern si se va prelungi cat mai mult spre tampe. Sprancenele se vor pensa cat mai departat.

5. Ochii departati dau un aer naiv, sincer. Este un adevarat folclor ideea de a nuanta coltul intern al ochiului mai mult decat cel extern. Respectand aceasta regula, machiajul ar deveni hilar pe strada, dar special pe scena.
Ochiul poate fi "incasetat" cu farduri in tonuri medii sau chiar nuante foarte inchise. Astfel, vom farda cu un creion intr-o nuanta inchisa, interiorul pleoapei inferioare. Nu se penseaza sprancenele la radacina, decat strictul necesar pentru crearea unui aspect curat.

6. Ochii descendenti dau un aer trist. Exageram putin in sublinierea pleoapei superioare spre exterior. Umbra mai inchisa se aplica oblic, pe pleoapa superioara din dreptul pupilei, spre arcade. In coltul intern al pleoapei inferioare aplicam un fard foarte lucios, deschis, sidefat.

7. Ochii orientali sunt destul de dificil de fardat, deoarece nu exista relieful cunoscut: pleoapa mobila, scobitura arcadei si arcada. Acest tip de ochi este plan si machiajul trebuie realizat din lumini si umbre, astfel incat sa existe o profunzime, in final.

8. Ochii asimetrici, de foarte multe ori, sunt extrem de telegenici.
Asimetriile pot fi:
- un ochi mai mare sau mai mic;
- pozitionare gresita pe (un ochi mai sus sau mai jos);
- un ochi mai alungit sau mai rotund;
- o pleoape mai bomnata decat cealalta.
In aceste cazuri, fardam pleoapele folosind nuante medii inchise pentru a estompa volumele si culori luminoase pentru a evidentia zonele care au nevoie de acest lucru.
Este important sa raportam ochii la sprancene: fardam un ochi mai mult si altul mai putin pentru ca arcadele sa para simtrice. Fata trebuie sa fie fardata in asa fel incat lumina sa cada central, simetric, pe pometi, nas si frunte.

9. Ochii miopi au nevoie de un machiaj usor exagerat, cu alb in interiorul pleoapei inferioare.

10. Ochii hipermetropi se machiaza intr-un stil moderat, cu nuante inchise in interiorul pleoapelor inferioare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod