După negru, movul este cea mai folosită culoare în machiaj. De ce? Ei bine, pentru că, la fel ca şi eyeliner-ul albastru, nuanţele de mov avantajează orice iris şi îi conferă luminozitate.
Dacă îţi doreşti un machiaj care să te scoată din anonimat dar vrei să fie o alegere safe, îţi recomand unul cu mov. Este una dintre nuanţele ce îşi are corespondent în aproape toate culorile. Obţii un gradient natural indiferent că vei folosi somon, roz, maro roşcat, galben sau o altă culoare. Varietatea tonurilor de mov este atât de mare încât în funcţie de culoarea ochilor şi nuanţa pigmentului pielii, le putem alege pe cele mai potrivite pentru noi.
Modelul nostru, Isabela, are tenul deschis – uşor spre galben, ceea ce ne permite să folosim un mov lila în machiaj.
Dacă ar fi avut tenul măsliniu, un mov închis spre roşu ar fi fost mai potrivit.
Etapa cu demachiere, tonifiere, hidratare, ştim, deja, că este primă cu care începem.
Aplicăm fondul de ten. Ştiu că de obicei aplicăm mai întâi corectorul şi apoi fondul de ten, însă de această dată avem nevoie de o acoperire mai mare.
După cum ai observat, are cearcăne, pentru a le acoperi folosim două nuanţe de corector: cea deschisă (cu două tonuri mai deschisă decât fondul de ten) o aplicăm imediat sub ochi, cea cu un ton mai deschis, o aplicăm pe linia de contur a cearcănelor.
Cu un beauty blender sau cu degetul inelar tapotăm până obţinem trecerea naturală dintre nuanţe. Dacă am fi folosit aceeaşi nuanţă de corector peste tot, cearcănele ar fi rămas, le-am fi schimbat doar culoarea.
Aplicăm pudra pentru fixarea bazei.
Definim şi corectăm sprâncenele dacă este cazul.
Forma feţei necesită corecţie, de aceea cu o pudră bronzantă îi vom contura pomeţii şi extremităţile frunţii.Pe pleoapa mobilă şi pe arcadă, aplicăm un fard alb mat.
În pliul pleoapei şi pe arcadă, aplicăm un fard, nuanţa somon. Acesta va face trecerea dintre nuanţe.
Pentru a da strălucire privirii, pleoapa mobilă va fi machiată cu un fard alb satinat, acelasi fard va fi aplicat si pe pleoapa inferioara in unghiul intern.
În colţul extern, trasăm un “V” cu un fard mov mai închis, pe care, prin blending îl difuzăm spre arcadă.
În interiorul “V-ul” foarte aproape de cotul extern, aplicăm un fard roz. Gradientul dintre culori îl obţinem prin blending. Tehnica se realizează cu o pensulă specială, prin mişcări circulare pe zona în care dorim să difuzăm culoarea.
La baza genelor inferioare aplicăm acelaşi fard mov folosit în pliu.
Trasăm linia de eyeliner, descendent din colţul extern spre colţul intern.
Îndepărtăm fardul de pe faţă dacă este cazul şi aplicăm pe mijlocul pometelui un fard în nuanţe roze.
Pe linia waterline aplicăm un creion alb, ce va da senzaţia de ochi mari şi priviri intense.
Aplicăm mascara.
Rujul va fi în nuanţe de roz.
Trasam conturul şi pentru a creşte rezistenţa produsului pe buze, creionăm şi buzele.Aplicăm rujul şi gata.
Cel mai des folosim această nuanţă în machiajul de mireasă. Varietatea tonurilor acestei culori este atât de mare încât putem alege să le folosim atât pe timpul zilei cât şi în machiaje speciale.
Dacă optezi pentru un machiaj cu mov nu îţi recomand buzele roşii, ambele culori sunt deschis, intense şi s-ar putea să nu fie cea mai potrivită alegere.
MUA Alina Brailescu, Senior Trainer la scoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY
FOTO Cristian Dobre
Model Isabela D.
See you next time!
Alina,
The art of illusion,
The world of make-up
Posteaza comentariu