Cum să te machiezi la prima întâlnire

Cineva ţi-a furat inima sau mă rog e pe cale să ţi-o fure... Emoţia primei întâlniri rămâne veşnic întipărită în sufletul nostru. Ne dorim să facem o impresie bună, să nu părem nici foarte machiate, dar să nu arătăm nici ca şi cum nu ne-am fi dat niţel interesul.

Pe lângă fluturii în stomac, ce o să vorbim, cum va fi, acestea sunt printre primele gânduri ce ne trec prin minte la un first date. Prin prisma job-ului am ocazia să observ sentimentele femeilor în anumite împrejurări fără să par intruzivă. Spre exemplu, s-ar da cu ruj roşu la această primă întâlnire, dar dacă se sărută şi rujul se transferă pe buzele celuilalt? Dacă se machiază foarte tare şi apoi când se va machia mai puţin nu-i va plăcea? Şi tot atâtea întrebări până intervin eu şi spun să facem un machiaj între intens şi natural, fără buze roşii, ca să nu rateze ocazia. Ce iese? Vedem în materialul de mai jos.

Începem cu demachiere, tonifiere şi hidratare.

Dana, modelul meu de astăzi, are un tic, îşi şterge tot timpul aripile nasului, de aceea zona aceasta este tot timpul roşie, iar pielea i se descuamează.



Pentru a-i da un plus de hidratarea tenului şi pentru a „înmuia” pielea din jurul nasului, am folosit o cremă puternic hidratantă.



Pe zona cearcănelor, bărbiei, pe aripile nasului şi frunte am aplicat un corector ce îi va uniformiza culoarea şi îi va da luminozitate chipului.



Fondul de ten va avea o acoperire medie, pentru că vrem să acoperim roşeaţa din jurul nasului. În alte condiţii, dacă tenul tău nu are imperfecţiuni şi pete, recomand un fond de ten cu acoperire mică.



În jurul ochilor îmi doresc şi mai multă luminozitate şi aplic un anticearcăn, pe care îl distribui cât mai uniform, cu ajutorul unui beauty blending.



Matifiem tenul şi fixăm machiajul cu ajutorul unei pudre translucide.



Definim pomeţii folosind un blush în nuanţe maro.
Produsul îl vom aplica pe linia osului zigomatic, şi urcăm uşor, prin mişcări circulare pe pomeţi.



Dana are sprâncene foarte frumoase, ce necesită doar pieptănare şi puţină ceară pentru a potoli firele rebele.



La baza genelor de pe pleoapa inferioară intervenim cu un fard în nuanţe de maro brun.

Peste acesta, pentru a încălzi trecerea dintre fard şi piele intervenim cu un fard în nuanţe orange.

Acelaşi fard orange îl aplicăm şi pe centrul pleoapei mobile.

Prin blending gradiem culoarea spre arcadă.



Pe punctul cel mai înalt al arcadei, imediat sub sprânceană, intervenim cu un fard deschis, cu textură sidefată.



În colţul intern şi extern al ochiului aplicăm fardul în nuanţe de maro brun, pe care prin mişcări circulare, de la stânga la dreapta în gradiem.



La baza genelor superioare, în colţul extern, intervenim cu un strop de fard negru pentru a da profunzime ochilor şi un efect 3D machiajului.



În colţul intern al ochilor intervenim cu în pigment deschis, irizant.



Pe zona waterline aplicăm eyeliner gel.
Este mai rezistent la transfer decât un creion dermatograf iar culoarea mai intensă.

Trasăm liniile de eyeliner la baza genelor superioare, descendent din colţul extern spre colţul intern al ochilor.



Mascara va întregi machiajul ochilor. Rujul va fi în nuanţele pielii, însă înainte de aplicare, dacă îţi doreşti o rezistenţă mai mare a rujului, aplică un creion contur de buze.

Pe punctul cel mai înalt al pomeţilor aplicăm un iluminator.



Aceasta este propunerea mea, acest machiaj poate fi purtat atât la restaurant, la o cafea, la o plimbare în parc cât şi seara la club sau o cină romantică. Că tot e Dragobetele astăzi, vă doresc o zi plină de iubire!


Kiss, Kiss
Alina,
The Art of illusion,
The world of make-up
MUA Alina Brăilescu – www.abacademy.ro
Foto Cristian Dobre – www.cristiandobre.com
Model Dana Stoica