Rujurile pot avea diferite functiuni sau calitati cum ar fi stralucirea, culoarea, intretinerea, textura, transparenta sau transluciditatea si, nu in ultimul rand... rezistenta.
Toate aceste calitati nu se pot regasi intr-un singur tip de ruj, insa putine femei cunosc acest lucru; un ruj este achizitionat de obicei mai mult pentru culoarea sa decat pentru ceea ce ofera el. Se poate intampla ca rujul in culoarea preferata sa fie foarte clasic, deci nu si foarte rezistent, sau se poate intampla ca rujul sa fie creat special penttru rezistenta si totusi sa apara nemultumiri la adresa lui...
Rujul denumit generic "24 de ore" este un mit; trebuie sa tinem cont de faptul ca din 24 de ore, opt sunt pentru somn, cateva ore reprezinta timpul liber si opt ore (sau, de multe ori chiar mai mult) sunt petrecute la locul de munca. Pentru aceste orepetrecute la birou un ruj rezistent este perfect. Iata cateva trucuri simple care inlesnesc prelungirea rezistentei rujului pe buze:
Buzele trebuie sa fie perfect hidratate, hranite cu diferite tratamente de la batoanele clasice destinate acestui lucru sau prin metode traditionale dintre care se remarca mirea de albine;
Inainte de aplicarea rujului se aplica pe toata suprafata buzelor un strat fin de fond de ten;
Stratul de fond de ten poate fi fixat la randul lui cu un strat de pudra; in acest fel buzele devin total neutre;
Se deseneaza forma buzelor (de recomandat pe conturul natural) cu un creion pentru conturul buzelor;
Creionul pentru contur buze se fixeaza si el la randul lui cu un praf de pudra;
Se aplica rujul in interiorul conturului format;
Pentru a spori aderenta rujului, fondul de ten poate fi inlocuit cu fard corector anticearcan si creionul pentru conturul buzelor va fi folosit pentru toata suprafata buzelor.
Pentru rujurile rezistente prin formula lor exista reguli necesare ce trebuie respectate pentru a se beneficia total de aceasta functiune:
Buzele trebuie sa fie perfect hidratate, hranite;
Daca rujul este tip baton si are un ambalaj prelung, se aplica direct pe buze, dintr-o singura miscare (incet, fara graba, in interiorul conturului) si buzele nu se musca (maseaza) cu scopul omogenizarii. Oricum, aceste rujuri au acoperire foarte buna, nu este necesara o omogenizare a culorii sau in acest caz a peliculei de ruj, altfel se va exfolia in scurt timp;
Daca rujul are doua componente, se vor urma intocmai intructiunile de pe ambalaj si anume: se aplica rujul colorat, se asteapta aproape un minut si apoi se aplica gloss-ul fixator, dupa care in fine, se poate omogeniza culoarea. Nici in acest caz omogenizarea nu este necesara dar femeile fac acest lucru din instinct, isi musca buzele si considera ca acest lucru este foarte benefic.