M-am gândit de multe ori de ce am ales să devin make-up artist? Dincolo de beneficiile financiare pe care le oferă această meserie. Primul lucru care revine cu insistenţă în gândurile mele este că prin machiaj te transformi!
Pregătirea tenului pentru machiaj se face prin demachiere, tonifiere şi hidratare. Dacă tenul tău este normal alege o cremă care să se absoarbă rapid în piele. Înainte de a aplica produsele de machiaj, aşteaptă câteva minute.
Corectăm cearcănele cu ajutorul unui corector şi al unei pensule pentru anticearcăn.
Dacă dorim să finisăm foarte bine produsul folosim un bureţel din latex, uşor umezit.
Fondul de ten va fi cu acoperire mică, vrem doar să uniformizăm nuanţa pielii şiş a capete o un finish satinat.
Pe anumite zone, ce le dorim matifiate ca partea superioară a frunţii, zona dintre mandibulă şi maxilar, aripile nasului, vom aplica o pudră liberă.
Dacă alegem să începem cu baza, pe zona cearcănelor aplicăm un strat mai gros de pudră, acesta va proteja zona de eventualul exces de fard ce va pica.
Definim şi corectăm sprâncenele.
Luminozitate sprâncenelor dăm prin aplicarea unui corector în jurul lor, pe care prin blending îl difuzăm.Machiajul ochilor este foarte simplu de realizat, în plus ai nevoie doar de două farduri. Un deschis, de preferat unul nude, uşor sidefat şi un fard negru mat.
După aplicarea pe întreaga pleoapă a fardului deschis, cu ajutorul unei pensule aplicator acoperim pleoapa mobilă cu fard negru. Pentru a forma “V-ul” din colţul extern trasăm o linie din colţul ochiului ce se va termina în osul arcadei. Coborâm linia în jos şi umplem cu fard. Apoi prin blending gradiem uşor trecerea dintre culori.
Conturăm şi zona pleoapei inferioare tot cu fard negru.
Pe pleoapa mobilă, în colţul intern intervenim cu un glitter în nuanţe de maro sau orice altă culoare îţi doreşti.
La final eliminăm pudră şi aplicăm pe zona waterline un dermatograf negru.
Mascara va întregi machiajul ochilor.
Pentru a da pomeţilor un finish satinat intervenim cu un iluminator pe care îl aplicăm pe partea superioară.
Finisăm zona prin aplicarea unui iluminator sub formă de pulbere.
Pe pomeţi aplicăm un blush în nuanţe de maro.
Aplicăm un ruj în tonuri de roze.
Cum ţi se pare transformarea Alexandrei? Am încercat să scoatem “the dark side” din ea...
însă după cum se vede rămâne tot dulce.Coincidenţa face ca astăzi să avem şi cursul de Cat Eyes Make-up pe care îl predăm în cadrul modulului avansaţi de la şcoala de machiaj unde eu predau. Sunt foarte curioasă cum îl vor realiza fetele. Machiajul Cat Eyes este foarte folosit în show-uri de modă, fiind considerat mai degrabă un machiaj fashion decât de beauty, însă pentru o ieşire în club sau o noapte mai deochiată în compania persoanei dragi este perfect.
Fotografiile au fost realizate de Cristian Dobre, căruia îi mulţumim.
See you next time!
Alina,
The art of illusion,
The world of make-up!