Ultimele din enumerarea mea vor fi vedeta acestui articol. Vom vorbi despre întreţinerea şi curăţirea lor. Pe lângă scopul principal de a îndepărta resturile de produs aflate pe pensulă, procesul de curăţare are rolul de a dezinfecta pensula de machiaj şi de ai prelungi viaţa. Iată cum se face.
1. În primul rând ţine pensula sub jet de apă, dar nu foarte puternic şi ai grijă să uzi doar perii, nu toată pensula, altfel rişti să rămâi doar cu coada în mână.
2. Următorul pas este să pui în palmă fie puţin şampon de bebeluşi, fie puţin detergent de vase, oricare dintre cele două este foarte bun.
3. Trece pensula prin şamponul din palmă până face o spumă densă.
4. După ce ai curăţat murdăria şi ai eliminat uleiul din pensulă trece-o prin jetul de apă călduţ pentru a îndepărta spuma
5. Stoarce delicat perii pensulei pentru a elimina pe cât posibil apa, apoi cu un prosop de hârtie le tapotezi pentru a le “usca” şi mai bine
6. Pensulele se pun la uscat pe o suprafaţă plană şi se lasă să se usuce în voie, nu vom interveni cu foen sau alte aparaturi ce determină uscarea rapidă, rişti să strici pensulele.
Şi gata, pensulele vor arăta că noi. Aşa-i că nu e greu să le cureţi? Pentru dezinfectare poţi folosi o soluţie specială de curăţat. La cursurile de machiaj unde eu sunt trainer folosesc fie un Brush Cleaner de la M.A.C. Cosmetics fie unul de la Ebelin. Au preţuri accesibile, iar rezultatul este foarte bun.
See you next time,
Alina
The art of illusion,
The world of make-up
www.abacademy.ro
Sursa foto: internet
Posteaza comentariu