Frumusetea este de fapt imaginea pe care o afisam, dar care - de ce sa nu recunoastem - depinde foarte mult si de frumusetea noastra interioara. Stim ca ochii reprezinta oglinda sufletului, iar extrapoland, putem spune acelasi lucru despre chip. Dar daca vrem sa vorbim despre frumuseti standard, despre tipare, o putem face... Tot despre o imagine putem vorbi si in cazul corectiilor formelor fetei. Atat frumusetea, cat si forma fetei, ne sunt date. Cu ele ne nastem si le putem influenta doar prin manevre chirurgicale sau, mai simplu si de moment, prin machiaj.
De obicei, elementele evidentiate sunt centrul fruntii, pometii, colturile gurii si buzele. In viata de zi cu zi, se impune o atentie deosebita in conturarea acestor parti ale fetei, pentru a nu crea un efect strident - de fapt, nu este nevoie decat de foarte putina culoare pentru a obtine rezultate satisfacatoare. Excesul de fard este permis numai pentru sesiunile fotografice si eventuale aparitii televizate, unde luminile accentueaza paloarea fetei si evidentiaza fiecare defect sau disproportie. Pentru a conferi un plus de luminozitate, se recomanda nuante calde precum bej, maro deschis, auriu, roz sau chiar alb.
Daca doresti sa maschezi anumite imperfectiuni cu ajutorul machiajului, opteaza pentru tonuri de maro, a caror nuanta variaza in functie de culoarea naturala a tenului tau. Sunt de evitat nuantele inchise, care creeaza un efect de "murdarie" al fetei sau fardurile de culoarea bronzului.
Machiajul reprezinta, de fapt, o gama extrem de variata de posibilitati de creare a unor umbre sau a luminozitatii pentru a ascunde anumite trasaturi ale fetei, respectiv pentru a le evidentia pe cele care ne avantajeaza. Astfel, se creeaza un echilibru fericit si o iluzie a proportiilor. Alegerea unei tehnici de corectare a formei fetei are rolul de a tinde spre un chip cu forma ovala.
Fata ovala
Un chip oval este considerat a fi ideal in ceea ce priveste posibilitatile de machiaj si nu
necesita tehnici speciale de corectare. Se poate aplica un machiaj subtil sau unul ce poate accentua forma ochilor, sau a pometilor prin aplicarea unui strat subtire de fard de obraz sub arcada zigomatica. Daca buzele nu au forma dorita, ele pot fi corectate - fie ingrosate, fie subtiate, dar fara a schimba echilibrul dat de forma chipului prin osatura si prin accentele puse pe celelalte elemente ale fetei. Un nas mai mare poate fi facut sa para mai fin aplicand de fiecare parte a acestuia cate o umbra de fard intr-o nuanta putin mai inchisa decat cea naturala. In acest caz, incercam ca prin machiaj sa descoperim personalitatea si sa o evidentiem.
Fata rotunda
Pentru a crea un efect de alungire, se folosesc doua nuante de fond de ten: una mai inchisa pentru a umbri (ascunde) zonele ce dau forma rotunjita si o nuanta mai deschisa. Incearca sa aduci conturul fetei spre oval, folosind fard de obraz in tuse verticale atat la nivelul tamplelor cat si la nivelul pometilor. Si in acest caz se poate accentua privirea, ochii fiind punctul de atractie al fiecarei fizionomii.
Secretul este sa accentuezi trasatura care te avantajeaza. Daca forma fetei nu este tocmai cea pe care ti-o doresti, se vor evidentia partile sale componente - ochi, buze, pometi.
Fata alungita
In principiu, se vor inversa recomandarile mentionate anterior. Sunt necesare, de asemenea, doua nuante de fond de ten: partea mediana a fetei va fi usor mai inchisa la culoare, la fel si la nivelul barbiei si pe linia mandibulei - pentru a micsora si pentru a extinde concomitent, prin folosirea bazei mai deschise pe partile laterale.
Pentru machiajul pleoapelor, sunt preferate tuse de culoare ce au traiect orizontal, iar fardul de obraz se aplica tot orizontal (pe osul pometilor). Gura trebuie sa para cat mai ingusta, asa incat conturul buzelor va fi modificat nu prin marirea lor, ci prin aducerea la orizontal. Ca o recomandare suplimentara, ai grija ca parul sa fie mereu plin de volum - acest lucru va contribui la crearea efectului de rotunjire a fetei.
Fata patrata
Tot cu ajutorul a doua nuante de fond de ten, corectia se va realiza prin umbrirea la nivelul mandibulei si a unghiului mandibular, care in acest caz este proeminent. De accea si fardul de obraz trebuie sa fie aplicat in forma alungita, usor spre tample, pentru a conferi de aceasta data verticalitate. Fardul de obraz va fi aplicat pe osul pometilor, indulcind trasaturile.
Fata in forma de inima
In acest caz, fruntea este proeminenta, iar barbia ascutita. Trebuie ca fruntea sa fie ingustata prin folosirea unei baza de machiaj mai inchise la culoare pe partile laterale sau cu ajutorul fardului de obraz care se poate aplica si pe frunte, la nivelul insertiei firelor de par.
Barbia si partile laterale ale mandibulei vor fi iluminate printr-o baza de machiaj mai deschisa la culoare, care va evidentia aceste zone. Se stie ca tonurile si nuantele intunecate umbresc, ascund, camufleaza, iar cele deschise evidentiaza, accentueaza.
Nu uita ca, in afara de forma fetei, in machiaj va trebui sa tii cont si de dimensiunile fiecarui element al chipului in parte. Numai prin acest joc de lumini si umbre si cu putin exercitiu vei putea crea o forma a fetei pe care nu o ai de la natura - dar cine spune ca natura nu trebuie ajutata?
© Copyright:
Posteaza comentariu