Prin culori poţi seta o stare de spirit, poţi atrage atenţia dacă îţi doreşti să fii văzută. Fiecare culoare îţi spune o poveste, prin jonglarea cu nuanţele poţi transmite o stare de linişte, poţi fi atrăgătoare, sexy sau jucăuşă. Depinde foarte mult de starea ta de spirit din acel moment. Sunt culori care rămân în tendinţe indiferent de sezon. Acestea sunt nuanţele nude şi neutre. Astăzi ţi-am pregătit un tutorial din care vei învăţa cum să îţi faci un machiaj în nuanţe neutre.
Acestea nu sunt nici calde nici reci, sunt clasice, sofisticate, purtabile indiferent de sezon. Cel mai important aspect când vorbim de ele este faptul că se potrivesc oricărei culori a ochilor. Nuanţe neutre ca maro sau gri, sunt obţinute prin combinarea culorilor complementare - verde cu roşu, galben cu mov, albastru cu orange.
Cele mai purtabile dintre aceste nuanţe sunt maro-urile. Asociate pământului, lemnului şi pietrei sunt nuanţe calde care transmit statornicie şi echilibru. Tonurile de maro pot fi considerate nuanţe plicticoase însă puse în cadrul potrivit vei fi uimită de rezultat. În tutorialul de astăzi vei observa că deşi am folosit nuanţe neutre, ochii ies în evidenţă pentru că am optat să îi accentiez cu o linie de tuş.BAZA – ca de fiecare dată demachiem, tonifiem şi hidratăm tenul înainte de machiaj.
Urmând această etapă vei elimina excesul de sebum şi impurităţile de pe faţă şi vei avea un ten pregătit pentru machiaj. Pe zonele în care avem mici imperfecţiuni sau pe care dorim să le iluminăm aplicăm un concealer, estompăm cu o pensulă de fond de ten, bureţel umezit sau chiar degetul inelar.
Cu un bureţel aplicăm fondul de ten din centrul feţei spre extremităţi.
Pudra va completa baza, aceasta va matifia şi fixa machiajul.
SPRÂNCENE – ştiu că te-am tot bătut la cap cu sprâncenele corectate după forma lor naturală, însă acesta este trend-ul şi trebuie să îl respectăm.
Aşadar nu le definim perfect ci urmăm linia lor naturală.MACHIAJUL OCHILOR – începem prin aplicarea unui fard alb cu o textură mată pe pleoapa mobilă.
În colţul extern şi pe centrul pleoapei mobile folosim o nuanţă de maro deschis, pe care prin blending o distribuim spre arcadă.
La baza genelor superioare şi în pliul pleoapei trasăm un “V” întors spre interior cu o nuanţă de maro mai închis. Tehnica blending ne va ajuta şi de această dată pentru a face trecerea între nuanţe.
Conturăm baza genelor inferioare cu acelaşi fard folosit pentru trasarea “V-ului”.
Eyeliner-ul va încheia machiajul ochilor, acesta va fi trasat descendent spre colţul intern. Pentru o precizie mai mare trasează linia de la prima geană din colţul exterior spre sprânceana.
Rimelăm genele şi gata cu machiajul ochilor.
OBRAJII – îi sculptăm cu o pudră bronzantă, aplicarea se va face de sub osul zigomatic spre tâmple.
Cum Jeanine are fruntea mai lată, i-am aplicat şi pe frunte, la întâlnirea cu scalpul pudră pentru a muta atenţia de la frunte spre centrul feţei.BUZELE – este etapă care mie îmi place cel mai mult în acest step by step. Machiajul se va transforma complet. Trasează conturul cu un creion de buze mov. umple şi o treime din interiorul buzelor.
Cu o pensulă aplică rujul în nuanţe de roşu trandafir, astfel vei da volum buzelor. Dacă este cazul corectează conturul cu un concealer.
Acest machiaj poate fi foarte versatil, doar prin schimbarea rujului transformi machiajul dintr-unul de seară într-unul de zi şi invers. În plus cu acest machiaj vei fi la modă indiferent de sezon.
Este că rochia neagră care te scoate din orice încurcătură. Cunoştinţele despre colorimetrie sunt foarte utile în machiaj de aceea le-am inclus şi în programa cursurilor de make-up unde eu sunt trainer.
Dacă îţi doreşti să descoperi pas cu pas tehnicile şi etapele unui machiaj te aştept la cursuri. Poţi afla mai multe pe www.abacademy.ro.Mulţumiri speciale lui Cristian Dobre, fotograf, care mă suportă de fiecare dată şi lui Jeanine, modelul nostru.
See you next time,
Alina
The art of illusion,
The world of make-up
Posteaza comentariu