De cele mai multe ori rămânem blocate pe farduri neutre ca maro-uri sau veşnicul negru. Cred că este important să înţelegem că putem folosi culori în machiaj, ca albastru, roşu sau verde… Nimic nu ne opreşte, important este să alegem nuanţa de fard potrivită, spre exemplu albastru nu înseamnă doar nuanţa aceea luminoasă, deschisă, acesta poate avea şi tonuri mai închise.
La auzul cuvintelor “fard albastru”, multe dintre noi, femeile, nu le asociem neapărat cu a fi sexy. Ba din contră, ne duce cu gândul la perioada anilor ’80, amintindu-ne de acea umbră ciudată, creată în pliul pleoapei, cu albastru mat, de care orice fată a fost inexplicabil obsedată. Astăzi, însă, industria s-a dezvoltat atât de mult încât avem cel puţin 10-20 de nuanţe ale acestei culori, pe care le putem purta în funcţie de pigmentul pielii, culoarea ochilor sau a părului.
Ca şi în cazul fardului verde, fie iubeşti această culoare fie o uraşti. Poate materialul de astăzi te va face să îţi schimbi parerea despre acest fard.- Pentru început demachiem, tonifiem şi hidratăm tenul. Dacă ne dorim ca machiajul să aibă o rezistenţă mai îndelungată vom aplica un primmer.
- Aplicăm fondul de ten. Andreea are un ten catifelat, fără acnee sau puncta negre, de aceea mi-am permis să îi aplic un fond de ten cu acoperire mică, doar pentru ai uniformiza culoarea pielii.
- Pentru rezistenţa la transfer i-am aplicat şi un strat de pudră translucidă, aceasta va acţiona ca o sugativă dacă tenul elimină sebum
- Conturăm şi corectăm sprâncenele, aici trebuie doar să umplem golurile dintre firele de păr, Andreea având o formă bine definită şi frumoasă.
- Machiajul ochilor începe prin aplicarea unui fard ecru, cu textură satinată, în colţul intern al ochiului şi pe arcadă, imediat sub sprânceană.
- În pliul pleoapei intervenim cu un fard roşu, pe care, prin blending îl distribuim spre arcadă
- Cu un creion dermatograf negru, cremos, colorăm pleoapa mobilă, urmând a fi distribuit uniform cu ajutorul unei pensule aplicator. Acesta va crea aderenţă, acţionând ca o bază, atunci când vom adăuga fardul albastru. În plus intensitatea culorii va fi mai mare.
- Repetăm procesul şi la baza genelor inferioare
- La intersecţia dintre fardul negru şi roşu, aplicăm un fard maro acaju, pe care îl blenduim doar în pliul pleoapei, astfel vom îndulci trecerea dintre cele două culori
- Aplicăm creion dermatograf negru pe linia waterline pentru a da intensitate privirii
- Pe pleoapa mobilă, aplicăm fardul albastru irizant, până în pliul pleoapei
- Dacă ne dorim ochi mai mari şi priviri seducătoare, aplicăm şi gene false. De această dată am folosit unele tip bandă, pentru a le fixa este de ajuns să le poziţionăm pe centrul ochiului, apoi să le fixăm colţurile, binenteles, nu înainte de a aplica adezivul de gene.
- Aplicăm mascara
- Pomeţii îi vom evidenţia foarte puţin cu un blush piersică
- Buzele vor fi păstrate în tonuri naturale, putem folosi nuanţe de piersică sau chiar nuanţa pielii
Cine poate purta un machiaj cu fard albastru? Femeile ce au culoarea părului blond sau negru, cele cu ten măsliniu, cele cu ochii spre gri.
Însă în combinaţia de culori potrivită, aproape oricine se poate machia cu albastru, depinde doar de nuanţa folosită.În afară de negru, nu a existat nici un fard care să se menţină în trend, acum apare, în sezonul următor dispare. Sfatul meu? Mergi într-un magazin de cosmetice şi testează câteva nuanţe. Îţi vine bine? Achiziţionază-l! Trend-urile sunt de fiecare dată altele, tu însă trebuie să te machiezi cum îţi place!
Am scris acest articol pentru tine, Nona. Ea va fi una dintre studentele de la cursurile de automachiaj, care îşi doreşte foarte mult să înveţe cum să se machieze cu albastru!
Fotograf, Cristian Dobre, model, Andreea Decusara- căreia îi mulţumesc tare mult, deşi avea un program încărcat nu a refuzat invitaţia noastră şi eu, Alina Brăilescu!
See you next time,
Alina,
The art of illusion,
The world of make-up