7 beneficii ale machiajului mineral aduse tenului tău

Pentru persoanele cu ten sensibil, care se irită de cele mai multe ori atunci când se machiază, produsele minerale sunt cea mai bună soluţie.

Pentru persoanele cu ten sensibil, care se irită de cele mai multe ori atunci când se machiază, produsele minerale sunt cea mai bună soluţie.

Conservanţii, alcoolul, coloranţii şi parfumul, ingrediente pe care le întâlnim în cele mai multe produse de make-up şi care irită tenul, nu sunt prezente în machiajele minerale. În schimb, găsim oxid de zinc, oxid de titaniu, oxid de fier, amestecate sub formă de pulbere foarte fină, îmbogăţite cu pigmenţi.

Iniţial, produsele minerale erau recomandate exclusiv de dermatologi şi plasticieni, deoarece puteau fi folosite şi pe tenurile acneice, după tratamentele laser, sau pentru a camufla cicatricile postoperatorii.

Ideale pentru tenul gras
Produsele minerale se găsesc sub formă de pudră, de aceea se potrivesc perfect cu tenul gras. Absorb excesul de sebum de la nivelul pielii şi micşorează porii.

Datorită faptului că absorb sebumul, aceste machiaje rezistă mai mult pe faţă fără să se întindă. Pentru că fondurile de ten au o putere mare de acoperire, este bine să foloseşti o cantitate mică de produs dacă vrei un aspect cât mai natural. Un fond de ten mineral împrospătează tenul şi îi dă un aspect strălucitor şi tineresc.

Nu blochează porii
Secretul acestor produse constă în faptul că nu blochează porii şi, astfel, lasă tenul să să respire. Ingredientele folosite (oxid de zinc, oxid de titaniu, oxid de fier) sunt anorganice, de aceea împiedică dezvoltarea bacteriilor şi microbilor, a coşurilor, dilatarea porilor sau uscarea tenului. Mai mult, ingredientele precum dioxidul de titaniu şi oxidul de zinc oferă protecţie solară, prevenind îmbătrânirea tenului.


Acoperă ridurile
Machiajele minerale acoperă foarte natural zonele ridate. Ele conţin antioxidanţi şi vitamine care hrănesc pielea, iar în timp diminuează ridurile. Să nu uităm că mineralele au fost folosite pentru îngrijirea tenului din cele mai vechi timpuri. Egiptenii amestecau minerale din pământ cu seu de oaie pentru a-şi vopsi sprâncenele şi genele în negru şi foloseau pulbere verde de cupru pentru a-şi colora pleoapele.

Efecte benefice asupra tenului
Machiajele minerale sunt recomandate, în special, pentru efectul benefic pe care îl au asupra pielii. Zincul este cunoscut ca un foarte bun antiinflamator, ce poate fi folosit şi după tratamentele laser, microdermoabraziune, deoarece calmează pielea şi reduce iritaţiile. Pudra de caolin absoarbe impurităţile din piele, micşorează porii şi vindecă erupţiile acneice.
Magneziul împrospăteaza şi tonifică pielea. Sarcitul, pudra de diamant şi pietre semipreţioase reflectă lumina, netezesc ridurile, cearcănele şi liniile fine... şi lista poate continua.

Nu arată ca o mască
Foarte multe persoane se plâng că atunci când se machiază arată de parcă şi-ar fi pus o mască pe faţă. Însă, cu machiajele minerale această problemă nu mai există. Textura machiajului mineral este diferită, lăsând pielea să respire, fără să o încarce. Mai mult, fardurile minerale nu se strâng şi nu formează acele pliuri inestetice pe pleoape.

Putere mare de acoperire

Deşi are o textură foarte lejeră şi translucidă, machiajul mineral are o putere de acoperire foarte mare. De aceea, este ideal pentru a camufla acneea, chiar şi în faza de erupţie, rozaceea sau cicatricile.
Mai mult, el are calităţi antibacteriene. Foarte important când foloseşti astfel de produse este dozajul. Nu ai nevoie de o cantitate foarte mare, rişti să apari cu o mască pe faţă.

Nu accentuează ridurile
O mare problemă pe care o întâmpină persoanele cu riduri atunci când se machiază este faptul că machiajul se strânge în riduri, astfel sunt scoase în evidenţă imperfecţiunile. Machiajul mineral ar putea fi o soluţie cu adevărat eficientă împotriva tuturor acestor probleme. Mineralele nu doar că tratează zonele afectate de trecerea anilor, dar şi oferă un aspect strălucitor şi sănătos.