5 trucuri pentru buze senzuale şi apetisante. Învaţă şi tu!

Câte dintre noi nu visează la nişte buze mai pline şi mai senzuale? Însă, dacă natura nu ne-a înzestrat cu o gură perfectă, nu trebuie să apelăm la chirurgul estetician pentru injectarea unor substanţe nocive. Putem rezolva problema cu ajutorul unor trucuri la îndemâna oricui.

Câte dintre noi nu visează la nişte buze mai pline şi mai senzuale? Însă, dacă natura nu ne-a înzestrat cu o gură perfectă, nu trebuie să apelăm la chirurgul estetician pentru injectarea unor substanţe nocive.

Putem rezolva problema cu ajutorul unor trucuri la îndemâna oricui. Important este să le înveţi şi să le aplici mereu.

Exfoliază-le
Primul pas pe care trebuie să-l faci este să introduci în ritualul de îngrijire a buzelor tale, exfolierea. Şi ele, ca şi pielea ta, au nevoie de îndepărtarea celulelor moarte. Foloseşte o pensulă moale (periuţă de dinţi mai moale) şi un scrub pe care ţi-l poţi prepara din zahăr brun şi ulei de măsline.

Amestecă două linguriţe de zahăr şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Pasta obţinută se aplică pe buze şi se masează uşor. După exfoliere, hidratează cu un balsam hrănitor.

Un alt truc, pentru a le avea mereu catifelate, este să le ungi, seara, înainte de culcare, cu puţină miere de albine. Mierea este cunoscută pentru proprietăţile hidratante şi vindecatoare. Astfel, nu vei mai avea buze uscate şi crăpate.

Culorile potrivite
Dacă ai buze subţiri, este foarte important să îţi alegi cu grijă culoarea rujului. Renunţă la culorile închise, care nu fac altceva decât să-ţi subţieze buzele şi să la îmbătrânească.

Poţi crea impresia unor buze mai mari dacă alegi culori deschise ale rujului, cum ar fi tonurile de roz, piersică sau bej. Şi glosurile sunt foarte potrivite, însă să fie unele colorate şi nu incolore.
 
Machiajul corect
Felul în care îţi machiezi buzele este foarte important. Dacă respecţi câteva trucuri poţi câştiga volum fără un efort prea mare. După ce aplici fondul de ten şi pe buze, tapotează foarte bine zona din jurul gurii. Dacă vor rămâne umbre, buzele tale vor părea mai subţiri. După ce ai tapotat, ai nevoie de un creion corector mai deschis la culoare decât tenul tău. Trasează conturul buzelor cu acest creion (puţin peste conturul tău natural).
Însă, ai grijă ca acest contur să fie cât mai natural. Urmează aplicarea unui creion mai închis, de o culoare apropiată cu cea a rujului, pe toată buza (doar aşa nu vei rămâne cu acele dungi inestetice când ţi se ia rujul). Dacă te joci cu cele două creioane, vei crea un efect de contrast între corector şi creionul închis. La sfârşit, aplică rujul.   

Volum cu ajutorul luminii

Un alt truc foarte bun este să-ţi aplici, înainte de ruj, în centru buzei superioare, pe arcul lui cupidon, un iluminator. Dacă îţi accentuezi acel punct cu iluminatorul vei crea volum pentru buza superioară. Un ultim pas, după aplicarea rujului, este glosul. În centrul buzei inferioare, un glos deschis la culoare îţi va mari buza.
De asemenea, poţi pune prin tapotare, tot pe centrul buzei, puţin fard auriu. Particulele de lumină conţinute de glos şi de fardul auriu îţi vor mări buzele.

Cosmetice speciale
O altă metodă de mărire a buzelor este să foloseşti produse cosmetice care conţin diverse substanţe iuţi, cum ar fi piperul sau ardeiul iute care vascularizează puternic buzele şi le colorează în mod natural. Efectul acestor rujuri poate dura câteva ore şi nu sunt dăunătoare pentru organism. Singurul inconvenient este că te ustură atunci când le aplici.