Sânii mari pe cât sunt de atrăgători, pe atât dau şi bătăi de cap posesoarelor. Având o greutate mai mare, ei sunt mai dificil de susţinut, de aceea este esenţial să ştii ce soluţii ai la îndemână pentru a evita "lăsarea" lor.
Creme miraculoase, suplimente naturale sau alte remedii naturiste care să ridice sânii nu există. Ai sânii mari şi ţi-e teamă că ei s-ar putea "lăsa" sau te confrunţi deja cu această problemă? Înainte de toate trebuie să ştii că lăsarea sânilor este un fenomen firesc care apare şi la femeile cu sânii mai mici, însă va fi mai vizibil în cazul sânilor mari, din cauza greutăţii lor.
Cu toate că acest fenomen nu se poate preveni 100%, trebuie să ştii că elasticitatea pielii, fermitatea sânilor, dar şi dimensiunea pot fi afectate de stilul de viaţă, creşterea sau scăderea în greutate, dar şi de hainele pe care le purtăm. Astfel există câteva soluţii practice ca să atenuezi sau să maschezi acest efect de sâni lăsaţi. Pe lângă acestea, mai există şi soluţiile oferite de chirurgia estetică modernă pentru persoanele care doresc şi îşi permit să apeleze la aceste intervenţii de corectare a sânilor.
În general, modificările în aspectul sânilor sunt progresive şi apar între 20 şi 40 de ani. Pierderea fermităţii sânilor sau "căderea sânilor" care este frecvent întâlnită, în special la femeile cu un bust generos poate să fie moştenită sau generată de sarcină, pierderi în greutate sau în urma îmbătrânirii, aflăm de la medicul Silvia Stănculescu, specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center.
Iată 5 soluţii împotriva "căderii sânilor"
1. Nu uita de exerciţiile pentru fermitatea sânilor!
Chiar dacă îţi este lene şi nu ai chef deloc de exerciţii, trebuie să te ambiţionezi şi să le faci măcar de 3-4 ori pe săptămână. Iată şi câteva sugestii de exerciţii:
- Din poziţia ridicat, ia în fiecare mână câte o ganteră de 2-3 kilograme (sau sticle cu apă). Apleacă-te în faţă şi ridică greutăţile la nivelul umerilor, apoi coboară-le. Repetă mişcarea de 15-20 de ori.
- Aşază-te pe un scaun, cu palmele pe margine. Trage picioarele şi posteriorul în faţă, sprijinindu-te pe mâini. Îndoaie coatele şi coboară posteriorul cât poţi de jos, apoi ridică. Repetă mişcarea de 15-20 de ori.
- Uneşte-ţi palmele în faţa pieptului şi presează-le timp de 3-5 secunde. Repetă exerciţiul de 8-10 ori.
2. Poartă întotdeauna bustiere speciale atunci când faci sport!
Este recomandat ca bustiera să aibă cupele separate pentru a preveni frecarea sânilor în timpul antrenamentului.
3. Evită dietele de slăbire drastice!
Sânii sunt alcătuiţi în mare parte din ţesut adipos. Dacă slăbeşti brusc ei vor părea "lăsaţi", iar dacă te îngraşi brusc rişti să-ţi apară vergeturi pe ei. Consumă zilnic multă apă plată şi alimente bogate în vitamina E şi C pentru a menţine elasticitatea pielii.
4. Alege corect sutienul!
Cel mai potrivit sutien pentru sânii mari este cel cu cupa plină, cu întăritură sub sâni pentru a-i susţine (banda care înconjoară trunchiul să fie mai lată) şi fără burete. Nu alege un sutien prea mic în ideea că îţi va ridica sânii, pentru că nu este deloc estetic să vezi un "val" de sân care se formează peste sutien.
5. Termină fiecare duş sau baie cu un scurt jet de apă, aproape rece, asupra sânilor
Are efect tonic şi stimulează circulaţia sângelui. De asemenea, masează-ţi cu regularitate sânii pentru ca pielea să rămână elastică.
6. Chirurgia estetică: mamoplastia şi injecţii cu botox
Potrivit specialistului în chirurgie plastică, Silvia Stănculescu, mamoplastia poate restabili fermitatea sânilor şi poate corecta poziţia lor fără a mări sau reduce dimensiunile, în funcţie de necesitate sau de problema existentă. "Daca sânii au pierdut din volum şi pacienta îi doreşte mai mari, se pot introduce implanturi mamare. Însă, dacă aceştia sunt foarte mari se va scoate o cantitate din ţesutul adipos de la nivelul sânului, în funcţie de proporţionalitatea corporală”, explică specialistul. O altă soluţie, reducţia mamară sau mamoplastia de reducţie se practică pentru a înlătura disconfortul psihic frecvent asociat cu cel fizic (probleme ale coloanei vertebrale, respiratorii etc.) care este prezent la femeile cu sâni foarte mari. Este recomandată şi pentru sânii care şi-au pierdut fermitatea în urma sarcinii şi alăptării.
Injecţiile cu toxină botulinică sunt recomandate în special femeilor care au născut, cât şi celor mai în vârstă care au pierdut fermitatea sânilor. Procedura este simplă şi poate să fie efectuată cu o jumătate de oră înainte de a merge la un eveniment special. "Injectarea toxinei botulinice în anumite zone din jurul sânului restabileşte fermitatea sânilor şi le conferă un efect de lifting. Remodelează forma sânilor, oferindu-le volum şi atenuând ridurile cauzate de soare în zona decolteului", explică Dr. Cecilia Tregear care practică această procedură la Wimpole Skin Care Centre din Londra pentru publicaţia britanică DailyMail.co.uk.